Επικοινωνία





Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ψηφιακός αραμπάς του Δήμου Σαλαμίνας

    Αυτές τις μέρες ο Δήμος Σαλαμίνας προκήρυξε <<< Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαέξι (16) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Σαλαμίνας που εδρεύει στην Σαλαμίνα και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης.
    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, υπόψη κλπ κλπ
    Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). >>>

    Το ιδιαίτερο στην περίπτωση είναι το ότι «Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.»
    Εν έτει 2021 ο δήμαρχος Σαλαμίνας αρέσκεται στη χαρτούρα και στην «χειροκίνητη» γραφειοκρατία, όταν όλος ο κόσμος ζει στην ψηφιακή εποχή. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Σαλαμίνας δεν διαθέτει ψηφιακό πρωτόκολλο, αν είναι δυνατόν!
    Δήμαρχε προσοχή, μη πας να μας γυρίσεις στην εποχή του «κρατήστε μου έναν αριθμό πρωτοκόλλου ανοικτό».

    Βέβαια τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις. Ίσως ο κυρ δήμαρχος, ο νοικοκύρης, να ξέρει περισσότερα από όσα ο κόσμος όλος για το ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Αν έχετε την καλοσύνη, παρακαλώ στείλτε μου αντίγραφο του ημέηλ του Μαριδάκη γιατί στο ΦΜ, νομίζω, ότι δεν το δημοσιεύει ολόκληρο.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠ0 ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
    «ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΛΑΜΙΣ (ΜΚΟ)»

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Γιάννης Στεφάνου
    ΦΩΤΟγράφος
    Σαλαμίνα, τηλ. 69 78 157 451
    troxartes@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Γιάννης Στεφάνου
    5:50 μ.μ. (πριν από 1 λεπτό)
    προς SALAMINA-PRESS

    Παρακαλώ για δημοσίευση



    Δημοσιεύτηκε στο προφίλ στο Φευςμπούκ



    Δήμος Σαλαμίνας, φιλοσοφώντας μετά μαλακίας για την 12η Οκτώβρη 1944



    Το έχω επισημάνει πολλές φορές στον Δήμο Σαλαμίνας ότι στις 12 Οκτώβρη δεν γιορτάζουμε την Αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από τη νήσο Σαλαμίνα, αλλά την απελευθέρωση της Σαλαμίνας και της Ελλάδας από τον βάρβαρο Γερμανό κατακτητή. Να επισημάνω σ' αυτούς τους ηλίθιους και ανιστόρητους ότι στις 25 Μαρτίου δεν εορτάζουμε την αποχώρηση των Τούρκων από την Ελλάδα, αλλά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τούρκικο ζυγό. Μόνο οι απόγονοι των εθνοπροδοτών Γερμανοτσολιάδων, των Ταγματαλητών και των μούλικων του Αδόλφου Χίτλερ γιορτάζουν "αποχώρηση των Γερμανών ναζιστών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας,
    παρακαλώ, εάν είναι δυνατόν, να δημοσιευθεί το παρακάτω κείμενο:

    Με την υπ' αριθ. 125/2024 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας εγκρίθηκε το Τεχνικό Δελτίο της πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Σαλαμίνας».

    Προτείνεται δημιουργία Αντιπυρικής Ζώνης στη νησίδα " Άγιος Γεώργιος "!

    Ποιος οικισμός υπάρχει σ' αυτή τη νησίδα; Πρόκειται περί κατοικημένης περιοχής;
    Κατά το παρελθόν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σ' αυτή τη νησίδα;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ προτείνεται δημιουργία Αντιπυρικής Ζώνης στη κατοικημένη περιοχή " Άγιος Γεώργιος " Σαλαμίνας;

    Πρόκειται περί κατοικημένης περιοχής με εγκεκριμένο σχέδιο (β' κατοικίας).
    Επιπλέον η περιοχή είναι κατοικημένη και εκτός σχεδίου.
    Επίσης στη περιοχή υπάρχει πευκόδασος!
    Και κατά το παρελθόν (1993) είχε επεκταθεί πυρκαγιά σ' αυτή τη περιοχή!

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος Σαλαμίνας για την Ενίσχυση Πυροπροστασίας της κατοικημένης περιοχής Αγ. Γεωργίου Σαλαμίνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεπίγραφον, σημερινόν*
    Σαλαμίνα 12 Οκτωβρίου 2024

    …φιλοσοφώντας μετά μαλακίας! (άσχετο)
    Πριν 2.500 χρόνια ο μεγάλος Περικλής, δια του Θουκιδίδη, είχε αναφερθεί στον περίφημο Επιτάφιο λόγο του λέγοντας το γνωστό « φιλοκαλοῦμέν τε γάρ μετ' εὐτελείας καί φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας» καθιστώντας έτσι τη μαλακία ως τρόπο έκφρασης και ως όρο της φιλοσοφίας.
    Μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα η Χριστιανική Εκκλησία καθιέρωσε την ευχή «… δια πάσα νόσον και πάσαν μαλακία …» καθιστώντας έτσι, για μια ακόμα φορά, την έννοια μαλακία ως πρόβλημα προς θεραπείαν.
    Η φράση αυτή** προέρχεται από την Καινή Διαθήκη, από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο (9.35).
    << 35 Καὶ περιῆγεν ὁ Ἰησοῦς τὰς πόλεις πάσας καὶ τὰς κώμας, διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καὶ κηρύσσων τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας καὶ θεραπεύων πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν ἐν τῷ λαῷ.>>

    Έτσι λοιπόν οι λέξεις μαλακία και μαλάκας*** δεν αποτελούν ύβρη. Ο μαλάκας μάλιστα, δηλαδή ο υποκείμενος στη μαλακία, είναι άτομο ή εκφραζόμενο κατά φιλοσοφικό τρόπο, δηλαδή λέει μαλακίες, ή πάσχει κατά την θρησκευτική λογική. Αυτό λοιπόν το άτομο πρέπει να του συμπεριφερόμαστε συγκαταβατικά και με ιδιαίτερο τρόπο. Εκτός βέβαια αν, κατά την χυδαία έκφραση, μας τα κάνει τούμπανο, οπότε πιθανώς να παρεκτρεπόμαστε, … ενίοτε συχνά.

    ******************************************************************************************************************************

    Μετά το παραπάνω άσχετο, στο θέμα μας τώρα.

    12 Οκτωβρίου 1944 – 2024
    80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Σαλαμίνας από τους Γερμανοναζί κατακτητές

    Στην πρόσκληση που κοινοποίησε ο Δήμος Σαλαμίνας, με την υπογραφή του δημάρχου Γιώργου Θ. Παναγόπουλου και της αντιδημάρχου Πολιτισμού Σοφίας Καρνέση Λαλούση, μας προσκαλούν << να τιμήσουμε τον εορτασμό για την Αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την Σαλαμίνα >> << στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας>>.

    Εδώ, λοιπόν, έχουμε από τη μια «εορτασμό για την Αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων» και από την άλλη «στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας».
    Αποφασίστε κυρ Γιώργη και κυρά Σοφία, τι πρέπει να εορτάζουμε, την αποχώρηση των Γερμανών ή την Απελευθέρωση της Σαλαμίνας. Διότι πουθενά στην πρόσκληση δεν αναφέρεται η λέξη Απελευθέρωση, ούτε ποιοι ήταν οι Γερμανοί. Φίλοι σας ήταν, φίλοι της Σαλαμίνας ήταν, ή μήπως συμμορίες δολοφόνων, βιαστών, κλεφτών και λοιπών κακούργων κατακτητών; Και από ότι φαίνεται ή έχετε άγνια της Ιστορίας ή προσπαθείτε να την υποβαθμίσετε στο επίπεδό σας.
    Μάλιστα δεν θα εκπλαγώ αν ο Δήμος Σαλαμίνας μετονομάσει την Παναγία στον λόφο Πατρίς σε Αποχωρήτρια, για να ταιριάζει με την πολιτική του δημάρχου και της αντιδημάρχου.

    Τέλος, την σημερινή ημέρα που όλη η Ελλάδα εορτάζει την Απελευθέρωσή της από τους βρομερούς Γερμανοναζί δολοφόνους και η Σαλαμίνα εορτάζει την αποχώρησή τους, λες και οι Γερμανοί δολοφόνοι αποχώρησαν από μόνοι τους γιατί βαρέθηκαν –όπως αποχωρεί πχ ο πρωθυπουργός από τη Βουλή όταν δεν μπορεί να απαντήσει σε ερώτηση της Αντιπολίτευσης- παρατηρώ, αν και έχω ενημερώσει πολλές φορές τον Δήμο Σαλαμίνας για το Εθνικό αυτό ατόπημα, παρατηρώ, επαναλαμβάνω, ότι όλα δείχνουν κάποιο είδους συμπάθεια και ιχνών δωσιλογισμού για τους Γερμανοναζί δολοφόνους που αιματοκύλησαν την Ελλάδα και όλη της Ευρώπη.


    ******************************************************
    * Άρθρα δύο σε ένα
    ** Διαβάστε σχετικά: Θεία Ευχαριστία, θεμέλιο και ακρογωνιαίος Λίθος της Εκκλησίας! https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/40540-theia-euxaristia-farmakon-dia-pasan-noson-kai-pasan, αλλά και σε πλήθος άλλες ιστοσελίδες
    *** Περί της λέξεως μαλάκας και των συνωνύμων της θα αναφερθώ σε προσεχές άρθρο μου και με την επικουρία γνωστού καθηγητού Πανεπιστημίου της Ινδονησίας, από την Αντιβασιλεία της Μαλάκας (Malaka Regency).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείτε τι δημοσίευσε το aigaleopress στις 13/12/2024 και αφορά τη Σαλαμίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου