Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ

 

Συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Σαλαμίνας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα στο Δημαρχείο Σαλαμίνας χθες, Κυριακή 15 Σεπτέμβρη.

Χαιρετισμό στην Ιδρυτική πράξη της Επιτροπής Ειρήνης έστειλε και διαβάστηκε και στην εκδήλωση ο εν ενεργεία αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης. Ακολούθησε ομιλία του Νίκου Παπαναστάση, συνταγματάρχη ε.α, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στις εμπόλεμες ζώνες και η εμπλοκή της χώρας μας», όπως και παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ Ελπίδας Παντελάκη, η οποία παρουσίασε την 69χρονη πορεία της ΕΕΔΥΕ και ανέλυσε τους στόχους και τη λειτουργία των Επιτροπών Ειρήνης και του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ.

Παρόντες στην Ιδρυτική πράξη της Επιτροπής Ειρήνης ήταν και ο Ανέστης Τσουκαράκης, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, ο Ντίγκος Νίκος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, η Μαρία Παπαελευθερίου, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σαλαμίνας, ενώ, συμμετείχαν, επίσης, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και φορέων του νησιού.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκε 20μελής Γραμματεία, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες του νησιού: δάσκαλοι, καθηγητές, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εργαζόμενοι στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, εικαστικοί, μεταλλεργάτες, ναυτεργάτες, αλιείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες.

Με πρόταση της ΕΕΔΥΕ και με συμφωνία των παρόντων, πρόεδρος και αντίστοιχα γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας ορίστηκαν ο Τάκης Βαρελάς, Ζωγράφος, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και η Μυρσίνη Πρεκετέ – Μπούνταλη, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Περάματος.

Στόχος της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας είναι να γιγαντωθεί ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα Ειρήνης, με πλούσιο πολιτικό, πολιτιστικό και φιλειρηνικό πρόγραμμα αφύπνισης και δράσης στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, με αναφορές στις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες, με εκδηλώσεις, συζητήσεις και κινητοποιήσεις για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι ευρωαντλατικές βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ.

Να επιστρέψει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» από τον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Σχόλια