Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Δήμο Σαλαμίνας για τα Σαλαμίνια 2024


Στα πλαίσια των επίσημων εκδηλώσεων «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2024», τιμώντας τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16.09.2024, απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος.

Προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, το παρόν έδωσαν πρόσωπα του πολιτικού και θεσμικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσαν στεφάνι: ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, π. Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης, η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βουλευτής Β΄ Πειραιά κα Διαμάντω Μανωλάκου, η εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση Βουλευτής Β΄ Πειραιά κα Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Υποναύαρχος Π.Ν. Γεώργιος Σκρέκας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος και εξοχότατοι πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών και διπλωματικών αποστολών. 

Την αποστολή του Δήμου Σαλαμίνας πλαισίωσαν σημαιοφόροι και μαθητές από σχολεία της Σαλαμίνας και Κουλουριώτισσες με την παραδοσιακή νυφική φορεσιά από το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του: «Η ελευθερία και η Δημοκρατία ερχόμενη από το βάθος των αιώνων αφέθηκε στα χέρια μας μέσα από φωτιά και θάλασσα.

 Είναι μεγάλη η ευθύνη μας. Οφείλουμε να κατανοήσουμε βαθιά,  να διαδώσουμε και να μην θεωρήσουμε ποτέ τίποτα δεδομένο. Αγαθά όπως η δημοκρατία και η ελευθερία έχουν διαχρονικά εχθρούς. Μοναδικός σκοπός μας είναι η διαφύλαξή τους. 

Το παράδειγμα των Σαλαμινομάχων φωτεινό στο πέρασμα του χρόνου κατάφερε να μην χάσει την αξία του και να σταθεί τόσο ψηλά όσο του αξίζει. Με αυτό το παράδειγμα πορευόμαστε όλοι οι Έλληνες και ακόμα περισσότερο εμείς οι Σαλαμίνιοι ως υπερήφανοι  απόγονοι.

Δόξα και τιμή στους ατρόμητους και οξυδερκείς Σαλαμινομάχους. Άγρυπνη συνείδηση για εμάς που τύχη αγαθή μας γέννησε σε αυτόν τον τόπο».

Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Δήμο Σαλαμίνας. Καταθέτουμε μαζί με τα στεφάνια μας, την ίδια μας την ιστορία και τις αρετές  που μας κληροδότησαν μαχόμενοι οι πρόγονοι μας. Είναι μια υπόσχεση που ετησίως τηρούμε και εκπληρώνουμε όπως οφείλουμε. Είναι η ύψιστη στιγμή Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το φωτογραφικό υλικό.


Eκ του Γραφείου Τύπου


Σχόλια