ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 22ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ




Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023 και την υπ’ αριθμ. 98/26-01-2024 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., να σας καλέσω σε ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Συνεδριάσεων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ», δια ζώσης την 5ην ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 17.00 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

1. Έγκριση Απολογισμού Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σαλαμίνας οικ. Έτους 2024.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Γκίκας Δημήτριος (πρώην Πρόεδρος ΣΕΔΕ)

2. ΄Εγκριση απόφασης 45/2024 του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας (ΔΛΤΣ), με θέμα: «Παραχώρηση εγκαταστάσεων αντισφαίρισης εντός Χ.Ζ.Λ. Σαλαμίνας στον Δήμο Σαλαμίνας για δέκα έτη».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος

3. Επικαιροποίηση του «Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδ. ονομασία ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Σαλαμίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ.Νάννος Σωτήριος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Βελτίωση οδικής Ασφάλειας Δήμου Σαλαμίνας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

5. Έγκριση παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σαλαμίνας για το έργο «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

6. ΄Εγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

7. Έγκριση δωρεάς μίας κλιματιστικής μονάδας στην Τροχαία Σαλαμίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αλαϊσκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

8. Αποδοχή παραίτησης του εκπροσώπου του Δήμου Σαλαμίνας και τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΥΔΑΠ και ορισμός νέου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος

9. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία της κ. Λεουτσάκου Γεωργίας του Ηλία, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 32 στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

10. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία της κ. Ζώρζου Μαρίας του Γάσπαρη που βρίσκεται στο Ο.Τ. 186 στην περιοχή Αγίου Γεωργίου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

11. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία των κ.κ. Μανωλιά Δήμητρας , Λαγκαδιανού Σταματίνας και Λαγκαδιανού Αικατερίνης, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 156 στην Δημοτική Κοινότητα Σεληνίων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

12. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία των κ.κ. Ραπατζίκου Δημητρίου και Βακρά Αικατερίνης , που βρίσκεται στο Ο.Τ. 110 στην περιοχή Καματερό , της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

13. Έγκριση σημειακής τροποποίησης Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Σαλαμίνας στα Ο.Τ. 49 & 50.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

14. Κατάργηση της υπ΄ αριθμ. 42/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω μετάθεσης και μετακίνησης υπαλλήλων από την Ταμειακή Υπηρεσία και εκ νέου εκπροσώπηση και ορισμοί υπαλλήλων .

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Αλαϊσκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

15. Απόψεις επί του νέου Ειδικού Χωροταξικού πλαισίου για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος

16. Σύσταση Επιτροπών άρθρου 30 παρ. 1 του Ν. 5056/2023 για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ. « Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαλαμίνας» και του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαλαμίνας (ΦΕΚ 4051/τ. Β΄/10-07-24).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κα Καλιότσου Παναγιώτα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παιδείας

17. Μετονομασία του κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. Καραϊσκάκης » που βρίσκεται στην οδό Μητσάκη Βιλλιώτη του Δήμου Σαλαμίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος

18. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων στο νησί μας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κα Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική, Δημ. Σύμβουλος.

19. Συζήτηση – Ενημέρωση και λήψη απόφασης καταγγελίας των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, περί συγχωνεύσεων και μη, κατάτμησης τμημάτων και μέτρα στήριξης για την στέγαση και μετακίνηση των αναπληρωτών και νεοδιόριστων συναδέλφων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κα Παπαελευθερίου Μαρία, Δημ. Σύμβουλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΠΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

Σχόλια