Ομιλία υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Ανέστη Τσουκαράκη στη Σαλαμίνα την 25.5.2024*








Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Μόλις την Κυριακή του Πάσχα ζήσατε μια ακόμη πραγματικότητα. Ξέσπασε φωτιά στο στενό Φανερωμένης, η οποία κατασβέστηκε μετά την αποφασιστική πρωτοβουλία των κατοίκων και στελεχών του ΚΚΕ, που βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά. Θυμάστε, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του ΄22 στον λόφο Πατρίς, στον λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι. Μεγαλύτερης έκτασης πυρκαγιά που εξαπλώθηκε γρήγορα, απειλώντας και κατοικίες. Η δύναμη της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσε. Οχήματα και μέσα λιγοστά και με τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα. Κάθε καλοκαίρι με την ψυχή στο στόμα. Μην τυχόν και υπάρξει σπίθα και τί θα κάνουμε. Θα την κάνουμε με το 112 να προειδοποιεί, τρεχάτε ποδαράκια μας δηλαδή ή θα απαιτήσουμε μέτρα;

Τον χειμώνα; Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Από τον Οκτώβρη του ΄23 μέχρι και πριν 2 μήνες, τον Μάρτη του ΄24, το Αιάντειο ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών του Σεπτέμβρη του ΄23. Θυμάστε; Καιγόμαστε το καλοκαίρι. Πνιγόμαστε τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι το νησί σφύζει από ζωή. Ο μόνιμος πληθυσμός αυξήθηκε. Το μοναδικό κέντρο υγείας, υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο. Προσωπικό δεν υπάρχει. Υλικά και μέσα δεν υπάρχουν. Με αυτή την πολιτική το δημόσιο Κέντρο Υγείας πάει σε ασφυξία και σε γρήγορο θάνατο. Ασθενοφόρα δεν υπάρχουν. Νοσοκομείο δεν υπάρχει. Η υγεία του κάθε συνανθρώπου μας βρίσκεται σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Η πρόσβαση σε δευτεροβάθμια μονάδα υγείας μόνο με ιδιωτικά μέσα, με πλοιάρια και συγκοινωνιακά μέσα επιτυγχάνεται.

Οι ανησυχίες μας, που και αυτό το καλοκαίρι θα μας πνίξουν εδώ στη Σαλαμίνα, είναι ικανές να γίνουν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές τις 9ης Ιούνη. Πυρκαγιές, υγειονομική περίθαλψη. Έχετε και την εμπειρία και την πείρα να αξιολογήσετε και να αποφασίσετε. Να βάλετε κάτω τα συν και τα πλην. Αυτά τα δύο στοιχεία, όπως και πολλά άλλα, δεν εμφανίστηκαν και έμειναν στη ζωή μας γιατί «έτυχε», γιατί «φταίει η κακιά μας η μοίρα». Όχι φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι. Είναι αποτελέσματα της πολιτικής που όλα τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα μας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα κόμματα υποστηρικτές τους, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, υπηρέτησαν πιστά. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε, μας λένε. Την πολιτική της πρέπει να ακολουθήσουμε, εάν θέλουμε να ζούμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Λες και όλοι εμείς θέλουμε να ζούμε στις σπηλιές. Με δαδιά και προβιές. Η τεχνολογία τρέχει, αναπτύσσεται κι εμείς συζητάμε εάν θα δουλεύουμε μόνο 13 ώρες την ημέρα, 6 ή 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς ρεπό και ξεκούραση, χωρίς δικαιώματα και πρόνοιες.

Μέχρι τις 9 του Ιούνη, τις μέρες που μας απέμειναν, πρέπει να κάνουμε ταμείο. Τί κερδίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τί μας έταξαν και τι μας έδωσαν. Ψέμα, αυταπάτη ή η γη της επαγγελίας είναι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση; Είδαμε χρυσά κουτάλια; Φάγαμε με αυτά τα χρυσά κουτάλια ή κυνηγάμε τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ για να δούμε τί θα αγοράσουμε, για να φάμε με αυτά τα χρυσά κουτάλια. Την απάντηση την ξέρετε. Τη ζείτε, τη ζούμε καθημερινά. Εδώ να σας θυμίσω ότι κυβερνητικό στέλεχος κουνούσε το δάχτυλο ότι «οι καταναλωτές πρέπει να ξεβολευτούν» και να μάθουν «να αναζητούν φτηνά προϊόντα». Το θυμάστε; Ξέρετε τί είναι αυτά τα φτηνά προϊόντα; Είναι αυτά με κοντινή ημερομηνία λήξης. Με οδηγία της ΕΕ, των λόμπις δηλαδή, που υιοθέτησαν τα αστικά κόμματα της χώρας, για να μην χάσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι τροφίμων κέρδη, αντί να οδηγούνται στην απόσυρση και στην καταστροφή, οδηγούνται στο καλάθι του φτωχού νοικοκυριού, σε φτηνότερες τιμές. Σου λέει, φτωχός είναι, τί θα κάνει; Θα τσιμπήσει από τη μικρή τιμή, θα το αγοράσει. Και εάν δεν το αγοράσει, τί σκέφτηκε η οδηγία της ΕΕ λέτε; Να τα δώσουν οι εταιρίες σε φιλανθρωπικά σωματεία, ώστε να πουν και μπράβο οι φτωχοί. Φιλάνθρωπες οι εταιρίες, τα μονοπώλια.

Και επειδή ανέφερα τα λόμπις. Τί είναι τα λόμπις; Κουστουμάτοι, γραβατωμένοι με σαμσονάιτ που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου κάνοντας ντιλ με τους ευρωβουλευτές, ώστε ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων στις υπηρεσίες των οποίων εργάζονται, να κατευθύνουν τις οδηγίες και τα ψηφίσματα που συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν οι ευρωβουλευτές. Όλοι οι ευρωβουλευτές, με μοναδική εξαίρεση την καταψήφισή τους από τους 2 συντρόφους μας, τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. 703 από τους 705 ευρωβουλευτές, όλοι μαζί, αντάμα και χέρι -χέρι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι και ακροδεξιοί, άναψαν το πράσινο φως σε αυτά τα λόμπις και πλέον, με απόφαση, η υπογραφή τους κάτω από κάθε ψήφισμα και οδηγία είναι απαραίτητη, αναγκαστική και υποχρεωτική συνθήκη. Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, με καθαρό το κούτελο και περηφάνια, καταψήφισαν.

Τα λόμπις καθορίζουν τις ζωές μας. Τί θα φάμε. Τί θα πιούμε. Τί αέρα θα αναπνέουμε. Τί καλλιέργεια θα έχουμε στα χωράφια μας. Εάν θα μπορούμε να ψαρέψουμε στις θάλασσές μας. Εάν και με ποιους όρους θα έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Πολλά αυτά που ρυθμίζουν και απαιτούν τα λόμπις. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Η δημοκρατία της ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε; Πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου.

Με δεδομένο ότι το 90% των νόμων που ψηφίζονται στη χώρα μας είναι οδηγίες, ψηφίσματα και κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης, αυτή η εκλογική μάχη είναι ένα ακόμη βήμα της αντεπίθεσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με οργανωτή και μπροστάρη το ΚΚΕ. Για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, των λαών και όχι το όφελος των λίγων και ισχυρών, του κεφαλαίου. Για την Ευρώπη και την Ελλάδα του σοσιαλισμού, των εργατών, των αγροτών, των ίδιων των λαών της, αυτών που παράγουν τον πλούτο της και δικαιούνται να τον καρπωθούν. Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο, τόσο πιο δυνατά θα ακούγεται η φωνή του λαού μας.

Μαζί ψήφισαν την «πράσινη μετάβαση», την «πράσινη ανάπτυξη», τα «πράσινα χαράτσια», τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του ξεκληρίσματος των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών με την εφαρμογή της ΚΑΠ, τις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς, τη δημιουργία ευρωστρατού, τη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με θύματα μικρά παιδιά και άμαχο πληθυσμό, τη δημιουργία προσφύγων και τον εγκλεισμό τους σε κέντρα υποδοχής – φυλακές, υψώνοντας τείχους αποτροπής. Όλοι μαζί.

Το κατεστημένο στην Ελλάδα και στην ΕΕ θα ήταν πολύ χαρούμενο εάν το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στις ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ, με την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο και σήμερα και αύριο, ενημερώνει με στόχο να προετοιμάζει τη διεκδίκηση, την αντίσταση, την αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις. Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στα αστικά κόμματα που τη στηρίζουν και την υπηρετούν, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τα κόμματα δορυφόρους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ήταν 26 Φλεβάρη το βράδυ, γύρω στις 10, όταν απέπλευσε από εδώ, από τη Σαλαμίνα, από τον Ναύσταθμο που βρίσκεται πολύ κοντά μας, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ για το στόμα του λύκου. Την Ερυθρά Θάλασσα. Με σφιγμένες τις καρδιές και με λίγες αλλαξιές σε ένα σακ βουαγιάζ, οι συνάδελφοί μου, το πλήρωμα της φρεγάτας, αφού αποχαιρέτησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σήκωσαν σημαίες ευρωπαϊκών κρατών και σάλπαραν για αποστολή. Έφυγαν για τον πόλεμο. Οι στρατιωτικοί ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε τη σημαία μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας. Την Ελληνική σημαία να υπερασπιζόμαστε ορκιστήκαμε. Όχι των πολεμοκάπηλων οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πρέπει να ακουστεί δυνατά. Η Φ/Γ ΥΔΡΑ έφυγε για πολεμική επιχείρηση. Για τον πόλεμο. Η κυβέρνηση, γαλαντόμα γαρ, τους έδωκε και 1.500 ευρώ. Έξοδα κηδείας ήταν.

«ΑΣΠΙΔΕΣ» ονόμασαν την επιχείρηση. Τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδίασε η ΕΕ από τη γέννησή της. Ασπίδες για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους ομίλους μεταφοράς εμπορευμάτων. Αυτή είναι η επιχείρηση. Η χώρα μας διέθεσε τη φρεγάτα και παραχώρησε και τη Λάρισα προκειμένου να στηθεί το επιχειρησιακό της κέντρο εν όρμω εκεί. Μισό εκατομμύριο ευρώ κοστίζει κάθε μέρα η αποστολή της. Μισό εκατομμύριο ευρώ που το ρουφάνε από εμάς. Δικά μας είναι τα χρήματα σε αυτή την πολεμική αποστολή. Από τη φοροληστεία μας, τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα. Από τη φοροελάφρυνση στο κεφάλαιο. Την εθελοντική φορολόγηση αυτών που συνοδεύει η Φ/Γ μας. Των εφοπλιστών. Αυτοί θα καταβάλλουν φόρους, όποτε, όπως και εάν θέλουν. Από εμάς τα ρουφάνε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Αυτή είναι η επιχείρηση της Φ/Γ μας. Βρήκε το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι όμιλοι διαμετακόμισης υπηρεσίες που όλες και όλοι εμείς πληρώνουμε από το υστέρημά μας, από το βιός μας. Μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Το διανοείστε; Για 6 μήνες που θα είναι τουλάχιστον οι αποστολές, θα καταβάλλουμε όλες και όλοι μας γύρω στα 90.000.000 ευρώ. Το καταλαβαίνετε; 90.000.000 ευρώ γιατί έτσι επιτάσσει η «αυτοάμυνα» του δολοφόνου Νετανιάχου, που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα λοιπά κόμματα του ευρωμονόδρομου, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

19 Μάη του 1919. Ο λαός μας δεν ξεχνά τη σφαγή των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, τους 1.000.000 ξεριζωμένους. Γνωρίζει από προσφυγιά. Από πείνα. Από φτώχεια. Από εξαθλίωση. Γνωρίζει τί σημαίνει πόλεμος. Εδώ και 7 μήνες περισσότεροι από 35.500 άμαχοι έχουν σφαγιασθεί στη Γάζα. Περισσότερα από 15.000 παιδάκια. Νεογέννητα. Γεννήθηκαν χωρίς να ξέρουν ότι ο σφαγέας δεν τους αφήσει να ανασάνουν ούτε μια μέρα. Αυτά τα παιδάκια, οι μητέρες τους, οι γέροντες, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι καθηγητές, δεν είναι ΧΟΥΘΙ. Είναι άμαχος πληθυσμός. 7.000 οι αγνοούμενοι και κοντά στους 80.000 οι τραυματίες. Και η χώρα μας; Με ευθύνη της, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, κι ας κλαίνε και οδύρονται σήμερα για τον σφαγιασμό των ποντίων, βάζει πλάτες στον Νετανιάχου να συνεχίσει τον σφαγιασμό. Θα την πάρουν όμως την απάντησή τους στις 9 του Ιούνη. Η απάντηση θα έρθει και από εδώ από τη Σαλαμίνα. Γιατί οι κάτοικοι είναι αγωνιστές. Ειρήνη θέλουν και όχι πολέμους. Το νησί καθίσταται στόχος αντιποίνων για το καπρίτσιο τους. Ας ακουστεί. Η Σαλαμίνα είναι στόχος αντιποίνων, όσο και να προσπαθούν να καθησυχάσουν τον πληθυσμό, όσο και να τον παραπλανούν, ο λαός πλέον καταλαβαίνει και θα τους τιμωρήσει. Θα τους μαυρίσει στις 9 του Ιούνη.

Δυνατά να φωνάξουμε κι από δω, να το ακούσει η κυβέρνηση. Να το ακούσουν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου. Να αποσυρθεί τώρα η στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να επιστρέψει η Φ/Γ ΥΔΡΑ και όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κανείς στρατιωτικός εκτός συνόρων. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση την απόφαση του 2015 που ομόφωνα αποφάσισαν όλα τα κόμματα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Και δεν είναι μόνο η Φ/Γ ΥΔΡΑ. Είναι η πυροβολαρχία ΠΑΤΡΙΟΤ που έχει στείλει η χώρα μας στη Σαουδική Αραβία από το 2021. Πού; Στη Σαουδική Αραβία. Ποια εθνικά συμφέροντα εξυπηρετεί εκεί μια ελληνική πυροβολαρχία, που αγοράστηκε με χρήματα όλων μας για τις ανάγκες της χώρας μας; Δεν εξυπηρετεί συμφέροντα του λαού μας. Στάλθηκε στο πλαίσιο κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων και πραγματοποιείται με βάση αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχέδιο, στο οποίο συμμετέχει η Ελληνική κυβέρνηση. Απαιτούμε να γυρίσει τώρα η πυροβολαρχία ΠΑΤΡΙΟΤ και οι συνάδελφοί μου στρατιωτικοί που τη στελεχώνουν από τη Σ. Αραβία.

Λίγ
ο πιο πάνω από τη χώρα μας. Στα βορειοανατολικά της. Η Ουκρανία έγινε σάκος του μποξ, ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μία, καπιταλιστική Ρωσία από την άλλη. Και στη μέση, στο τερέν, ο Ουκρανικός και ο Ρώσικος λαός. Η χώρα μας, με ευθύνη και πάλι των αστικών κομμάτων, ενεπλάκη και το διαφημίζει κιόλας. Λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο παραχωρήθηκαν στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά κομβόι, για τη μεταφορά οπλισμού και πυρομαχικών στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι. Ελληνικά στρατόπεδα άνοιξαν και υποδέχτηκαν αμερικάνικο πολεμικό εξοπλισμό, που αποθηκεύτηκε για να προωθηθεί στη συνέχεια σε άγνωστο προορισμό με άγνωστο περιεχόμενο, επικίνδυνο όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες για τους Έλληνες στρατιωτικούς και τον λαό της περιοχής που αποθηκεύτηκε. Πρόσφατα αποστείλαμε πυρομαχικά με λευκό φώσφορο. Ξέρετε τί είναι ο λευκός φώσφορος; Είναι μια χημική ουσία, μια άσπρη σκόνη, που χρησιμοποιείται ως προπέτασμα καπνού για τον εχθρό, για να φωτίσει εχθρικές θέσεις. Όταν σκάει το βλήμα, παράγει μεγάλη λάμψη και θερμαντική ενέργεια, και όταν ενωθεί με το οξυγόνο δημιουργεί μια θερμοκρασία 1300 βαθμών κελσίου. Όσοι εκτίθενται στην ενέργεια αυτή ή καίγονται ολοσχερώς ή παθαίνουν μη αναστρέψιμα εγκαύματα στο δέρμα. Η ουσία αυτή έχει απαγορευθεί από συνθήκη του ΟΗΕ. Φανταστείτε ότι παρόμοια βλήματα χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ στην επέμβαση το 2004 στο Ιράκ, για να καταπνίξουν την αντίσταση στη Φαλούτζα, προκαλώντας φρικτό θάνατο σε εκατοντάδες γυναίκες και παιδάκια, σε μωράκια. Σε άμαχο πληθυσμό δηλαδή. Ότι ακριβώς κάνει στις μέρες μας ο Ισραηλινός στρατός στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Αυτά τα όπλα στέλνουμε στην Ουκρανία, στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι. Ξέρουμε τι θα τα κάνει. Είναι υποκριτικό λοιπόν από τη μία να στέλνεις οπλισμό για να σκοτώνονται λαοί και από την άλλη να κλαίς και να οδύρεσαι γιατί σκοτώνονται οι λαοί. Βρε ποιον κοροϊδεύετε; Σας πήρε χαμπάρι ο λαός μας. Στις 9 του Ιούνη θα σας μαυρίσει. Εκατοντάδες χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια θα πλημμυρίσουν τις κάλπες. Θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει.



Πάμε να κάνουμε ταμείο λοιπόν. Οι μέρες είναι λίγες. 14 και σήμερα έμειναν. Δεν έχουμε χρόνο. Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα του ταμείου θα καταρρίψουν οποιαδήποτε αμφιβολία έχουν ακόμη και αυτοί οι συμπολίτες μας που είναι επιφυλακτικοί στο να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Δεν ξεκινάμε από την αφετηρία. Η άνοδος του κόμματος στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης, αντιλαϊκής, εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν στη χώρα δυναμώνει. Το 43% του Ελλήνων πολιτών αμφισβητεί ανοικτά πλέον αυτή την πολιτική που μαυρίζει την ζωή τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των φοιτητών σε όλο τον κόσμο, με τα φιλειρηνικά, αντιπολεμικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Να σταματήσει τώρα ο σφαγιασμός του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που κατέβηκαν στους δρόμους με απεργίες σε όλη την ευρώπη, από τις μεγαλύτερες εδώ και δεκαετίες, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, από το Σύνταγμα, έως τις Βρυξέλλες και την πύλη του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, μας δίνουν τη δύναμη να πούμε «ως εδώ». «Φτάνει πια».

Στις 9 Ιούνη δίνουμε ένα ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ και στα κόμματα στη χώρα που στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της. Ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν ενάντια στους λαούς για να κερδίζουν τα αφεντικά τους, οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει. Για την ενίσχυση της οργάνωσης και της λαϊκής πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Να ανοίξει δρόμο για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, να αντιστοιχήσει τη ζωή του με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Να βγει το αποτέλεσμα, που το βράδυ των εκλογών θα ταρακουνήσει όλη την Ευρώπη. Που θα μεγαλώσει το χαμόγελο στην εργατική τάξη της Ευρώπης. Που θα γίνει αντικείμενο συζήτησης και αισιοδοξίας. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές χώρες βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα, ανησυχούν και προβληματίζονται για τα ίδια ζητήματα.

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη σημερινή σας παρουσία.

Γεια σας, καλούς αγώνες και καλή ψήφο μόνο στο ΚΚΕ.

Ο Ανέστης Τσουκαράκης

είναι Συνταγματάρχης ε.α. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ) και επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)


Σχόλια