ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ πρ. FLAMINGO ΕΡΗΜΩΣΕ



Προχειρότητα......... και πολιτική επιπολαιότητα…. 

Στις 27/6/2022    ο ενοικιαστής του Δημοτικού Αναψυκτηρίου   Viento πρ. Flamingo  κατά την λήξη του Συμβολαίου παραδίδει τα κλειδιά στον Δήμο Σαλαμίνας και όπως  βεβαιώνει  έγγραφο της υπηρεσίας  δεν έχει γίνει μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία παράδοση – παραλαβή του μισθίου!!!. 

Στις 30/10/22 το Διοικητικό Συμβούλιο  Βιβλιοθήκης – Μουσείου  αποφασίζει ομόφωνα  το Μουσείο να μεταφερθεί στο χώρο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

Στις 12/2/2024  δηλαδή μετ ά από 20 μήνες!!!!! το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου,  ψηφίζει  ποσό 19.000 ευρώ  για την μελέτη στατικής επάρκειας  και νομιμοποίησης του Δημοτικού αναψυκτηρίου  για να μεταφερθεί εκεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης!!!! 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο  της  9ης Συνεδρίασης της 11/3/2023 η πλειοψηφία  εγκρίνει την ως άνω μελέτη.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρευρίσκεται  ιδιώτης Μηχανικός ο οποίος επιβεβαιώνει , ότι ο ίδιος έχει κάνει  στο παρελθόν νομιμοποίηση και μελέτη στατικής επάρκειας  και μάλιστα δεν έχει πληρωθεί!!!!!  Άρα δεν χρειάζεται να γίνει!!!!

Τα ερωτήματα πολλά και ζητούν απάντηση:

1.Γιατί δεν έγινε πρωτόκολλο  παράδοσης – παραλαβής του Δημοτικού αναψυκτηρίου;  Τι συμβαίνει;  Συμβαίνει κάτι  που δεν γνωρίζουμε; 

Ποιος είναι υπεύθυνος; 

2.Γιατί ενώ είχε γίνει τακτοποίηση ακινήτου και μελέτη στατικής επάρκειας  θέλετε να ξανακάνετε; Δεν το ξέρατε κε Λένη;

3. Ποιος σας ενημέρωσε Κε Λένη για την μεταφορά του Μουσείου Λαϊκής τέχνης;  Φτάνει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού προσώπου; Μπορείτε εσείς μόνος σας  να αποφασίσετε να γίνει από Δημοτικό Αναψυκτήριο  Μουσείο  Λαϊκής Τέχνης; Το φέρατε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου;  Ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

4.Έπρεπε να περάσουν 20 μήνες και να παραμένει κλειστό το ακίνητο………. για να σκεφτείτε εάν πρέπει να  μεταφέρετε το Μουσείο Λαϊκής τέχνης στο χώρο του Αναψυκτηρίου; 

5. Πριν από δύο μήνες στο Δημοτικό  Συμβούλιο ο Δήμαρχος έλεγε  σε απάντηση δικής μου ερώτησης …. «υπάρχει σκέψη για μεταφορά»…….. Δηλαδή μετά  από 18 μήνες δεν είχατε αποφασίσει….

6. Μέχρι  να αποφασίσετε , τα ενοίκια που έχουν χαθεί και συνεχίζονται να χάνονται ποιος θα τα πληρώσει;

Η προχειρότητα των αποφάσεων, η έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού  μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου,    η πολιτική επιπολαιότητα ενεργειών ,ο παραγκωνισμός του ανωτάτου οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου , για μια ακόμη φορά σε όλο τους το μεγαλείο. 

Το Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Κέντρο της Σαλαμίνας  με την μεγάλη πλατεία  που έσφυζε από ζωή , ο χώρος που  ήταν σημείο αναφοράς για όλες τις πολιτικές συγκεντρώσεις   δεν ερήμωσε  απλά,  αλλά καταστρέφεται αργά και  σταθερά…..

Η Προχειρότητα......... και πολιτική επιπολαιότητα…. Συνεχίζονται… 

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος


Οι φωτο είναι από δικές  μου παλαιότερες  συγκεντρώσεις για το δασικό πρόβλημα






Σχόλια