ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ


 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΒΟΥΛΟΥ……..


Άλλη μία θέση ειδικού Συμβούλου στο Δήμο μας  προκήρυξε ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος , αυτή τη φορά σε θέματα Τουρισμού.

Αφού παρατηρήσω ότι άσκοπα ο Δήμαρχος  κάνει προκήρυξη και ταλαιπωρεί κόσμο να καταθέσει δικαιολογητικά και πτυχία,  αφού η  τελική επιλογή είναι δική του και θα είναι κάποιος , ο οποίος  είτε απέτυχε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές ή βοήθησε  ή συγγενικό πρόσωπο αυτών , όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. 

Ο Δήμαρχος όμως χρειάζεται σε αυτή την φάση ειδικό Σύμβουλο για τον Τουρισμό ή ειδικό  Σύμβουλο σεβασμού και ανάδειξη  των  Αρχαιολογικών χώρων;

Εάν είχε προσλάβει ο Δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία ειδικό Σύμβουλο για ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων,  είναι σίγουρο θα είχε αποτρέψει τον Δήμαρχο από σωρεία λαθών που υποβαθμίζουν τον Αρχαιολογικό χώρο και θα του είχε επισημάνει.

Να πήγαινε διαβασμένος στην 80η ΕΣΑΛ στις 25 Σεπτεμβρίου και να μην «υπέγραφε» με την αφωνία του όσα τερατώδη για τον Αρχαιολογικό χώρο του νησιού μας ,  πρότειναν τα ανιστόρητα μέλη της ΕΣΑΛ.

Να διαμαρτυρόταν έντονα,  όταν τα σαπιοκάραβα έφευγαν από την Ελευσίνα και ερχόντουσαν στον Αρχαιολογικό χώρο υποβαθμίζοντας τον Ιερό τόπο.

Να κατέτεθε μήνυση για την δημιουργία Νεκροταφείου πλοίων τα οποία βουλιάζουν  στο νησί μας και δημιουργούν τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση.

Να μην έδινε παράνομη  έγκριση άδεια  εισόδου – εξόδου σε Ναυπηγείο και περίφραξη οικοπέδου που ανήκει στο δημόσιο.

Να είχε δώσει εντολή για Περιβαλλοντικό και Πολεοδομικό έλεγχο σε όλα τα Ναυπηγεία εκτελώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να είχε κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία κατά του ΟΛΠ ο οποίος παράνομα κατέχει και εκμεταλλεύεται λιμενική ζώνη της Σαλαμίνας.

Να είχε συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πριν  από την συζήτηση  του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΜΠΕ του Ναυπηγείου «Ναυπηγοεπισκευαστική Σαλαμίνας» ,  ενώ συνεχίζει να παραμένει άφωνος. 

Ενημερώνω ότι όλοι θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση σύντομα στο θέμα αυτό.

Να είχε διαμαρτυρηθεί έντονα  όταν  πήγε προσκεκλημένος στο ποιο πάνω ναυπηγείο με άλλους αξιωματούχους  της Κυβέρνησης στην παράδοση τεμαχίων των φρεγατών,   και είδε εκσκαφικά μηχανήματα και μπάζα στον χώρο. Μήπως ρώτησε εάν υπήρχε  άδεια της Αρχαιολογικής υπηρεσίας για αυτές τις εργασίες; 

Πολλά περισσότερα θα τον είχε συμβουλεύσει ο ειδικός Σύμβουλος για τους Αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαίτερα  για τον Ιστορικό Τόπο της Ναυμαχίας ,  η οποία αποτελεί  την  «Ναυαρχίδα» των Αρχαιολογικών Χώρων του νησιού μας.

Εάν συνέβαιναν αυτά αλλά και πολλά άλλα ,  ίσως τότε ο Σύμβουλος για τον Τουρισμό να χρειαζόταν.

Τώρα  δεν χρειάζεται και είναι μία θέση η οποία  απλά θα εκπληρώσει μια προεκλογική υπόσχεση της Δημοτικής αρχής.

Μάνος Δερτούζος 

Δημοτικός Σύμβουλος



.




Σχόλια