«Τί μάθαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Απριλίου»

 


1.     Συζητώντας τα θέματα τόσο της 1ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος όσο και της 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου μας είδαμε για πολλοστή φορά την προχειρότητα και την έλλειψη οράματος της δημοτικής αρχής. Αναγκαία έξοδα που είχαν κρυφτεί καλά προκειμένου να βγει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ήρθαν εντελώς ξαφνικά (;) στην επιφάνεια. Δυστυχώς συνεχίζουμε να επιβεβαιωνόμαστε ότι ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός και πως ο βασικός σχεδιασμός που προτείνει η δημοτική αρχή ελλείπεται σε όραμα και αναπτυξιακή προοπτική για το νησί μας.


2.     Άλλη μία προεκλογική φούσκα απομυθοποιήθηκε, αυτή του περιβόητου success story που διαφημίστηκε κατά κόρον από τη δημοτική αρχή. Αλλά μόνο επιτυχία δεν δηλώνουν τα οικονομικά του Δήμου μας. Αυτή τη στιγμή το χρηματικό απόθεμα του Δήμου Σαλαμίνας αγγίζει μόλις τα 2.900 ευρώ, ένα ποσό που προφανώς δεν επαρκεί για να καλύψει κάποια έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει. Για άλλη μία φορά ο Δήμος Σαλαμίνας κινδυνεύει να βρεθεί με τη πλάτη στον τοίχο..

3.     Δυστυχώς δεν έλειψαν από την συνεδρίαση τα ευτράπελα, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας να καταφέρεται με μισογύνικα σχόλια και χαρακτηρισμούς έναντι Δημοτικής Συμβούλου της παράταξής μας επειδή τόλμησε να αναδείξει το θέμα του περιβόητου τιμολογίου που φαίνεται πληρωμένο στην ΑΑΔΕ ενώ δεν είναι, ξεγυμνώνοντας έτσι την πολιτική του ανικανότητα και ολιγωρία. Κύριε Αντιδήμαρχε οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας μόνο τυχαία δεν έχουν βρεθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και θα συνεχίσουν να βρίσκονται για να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ελέγχοντας τις δημόσιες διαδικασίες. Καιρός να το συνηθίσετε…

4.     Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε και η αδικαιολόγητη επίθεση που δεχτήκαμε από τον Δήμαρχο, κατηγορώντας μας ότι δεν έχουμε ηθική και ανθρωπιά, επειδή τολμήσαμε να ζητήσουμε  διευκρινιστικά στοιχεία στο θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού του Συλλόγου Γονέων – Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας. Ένα θέμα που έφερε προς συζήτηση και προς ψήφιση η δική του δημοτική αρχή. Προφανώς η υπερβολική του αντίδραση αυτή ήταν για να προστατέψει την Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιδήμαρχό του, η οποία δήλωσε απροετοίμαστη. Να σημειωθεί ότι αυτό το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου διαχειρίζεται περίπου στο 1 εκ. ευρώ ετησίως. Κύριε Δήμαρχε από τη στιγμή που έρχεται το θέμα προς ψήφιση οφείλουμε και έλεγχο να ασκήσουμε και ερωτήσεις να κάνουμε. Και πιστέψτε μας ότι έχουμε απόλυτα καθαρή συνείδηση γιατί γνωρίζουμε πως ενεργούμε προς όφελος των παιδιών και μόνο. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού και ας κάνουμε τη δουλειά μας! Εξάλλου όπως λέει και ο σοφός λαός καθαρός ουρανός αστραπές δεν πρέπει να φοβάται….

Σχόλια