ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ GLOBILED

 Να καταγγελθεί τώρα η Σύμβαση με την Globiled 

Η κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα με τον οδοφωτισμό στη Σαλαμίνα είναι η χειρότερη από κάθε εποχή. 

Η Δημοτική αρχή με τυμπανοκρουσίες προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού,  αντί του αστρονομικού ποσού περίπου των 15 εκατομμυρίων με Φ.Π.Α για 12 χρόνια. 

Ανέφεραν δε τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι ,  ότι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Δημοτικής αρχής!!!!.(φωτό) 

Αυτή τη στιγμή και ενώ η εταιρεία Globiled έχει αναλάβει τον οδοφωτισμό τα προβλήματα όχι μόνο δεν ελαττώθηκαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν κατά πολύ. Τα παράπονα από όλη την Σαλαμίνα έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο. 

Από την Κυνόσουρα που οι λάμπες …χορεύουν, μέχρι τον Κεντρικό Εμπορικό δρόμο της Φανερωμένης όπου  ένα μήνα είναι στο σκοτάδι και ως το Μπατσί ο κόσμος διαμαρτύρεται . 

Συγχρόνως η ετήσια υπερχρέωση της ιδιωτικής εταιρείας εις βάρος του δήμου βάσει φυσικά της σύμβασης  , οδηγεί τον Δήμο με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο. 

Αυτή τη στιγμή και χωρίς καθυστέρηση επιβάλλεται να καταγγελθεί η Σύμβαση για πολύ σοβαρούς λόγους. 

Ο κυριότερος και όχι ο μοναδικός λόγος,(υπάρχουν πολλοί ακόμη) είναι ότι δεν τηρείται ο βασικός όρος της σύμβασης ο οποίος αναφέρει. «Το οικονομικό αντάλλαγμα του Αναδόχου προέρχεται από την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται από την υλοποίηση της Ενεργειακής Αναβάθμισης.» 

Καλώ τον κ. Κόγια να εξηγήσει στους πολίτες πως είναι δυνατόν το 2024 να πληρώσουμε στον ανάδοχο 1.154.736 ευρώ και στη ΔΕΗ 1.000.000 ευρώ σύνολον 2.351.000, ενώ το 2022 πληρώσαμε συνολικά στην ΔΕΗ 850.000 ευρώ!!!!!.  

Καλώ τον κ. Κόγια δημόσια να απαντήσει ποιο είναι το οικονομικό αντάλλαγμα του αναδόχου,  το οποίο προέρχεται από την εξοικονόμηση ενέργειας και πως προκύπτει το 1.154.736. 

Καλώ τον κ. Κόγια Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών  αλλά και μαθηματικό να μας εξηγήσει,  εάν οι 850.000 που πληρώσαμε στην ΔΕΗ το 2022 είναι μικρότερο από το 2.351.000 ευρώ που θα πληρώσουμε το 2024!!!!

Επιβάλλεται να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα σύνθεσή του το συντομότερο και όλοι να πάρουν θέση,  διότι ο Δήμος με την ετήσια αυτή επιβάρυνση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό στραγγαλισμό. Επιβάλλεται  τώρα να προχωρήσουμε στην καταγγελία της σύμβασης όπως έπραξαν άλλοι δήμοι με την ίδια εταιρεία.

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος
















Σχόλια