Κολωνός: Οι ένορκοι έσωσαν για άλλη μία φορά την πληγωμένη τιμή της Δικαιοσύνης

 


Αν αποφάσιζαν μόνο οι δικαστές τότε ο Ηλίας Μίχος θα είχε κριθεί αθώος τόσο για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης όσο και για το αδίκημα της μαστροπείας διότι εξέδιδε την ανήλικη! Όπως προκύπτει από τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό με ψήφους 5-2.

Αν λοιπόν δεν υπήρχαν οι 4 ένορκοι (λαϊκοί δικαστές) στην 7μελή σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα, ότι ο 55χρονος ιδιοκτήτης mini market, αν αποφάσιζαν μόνοι τους οι τακτικοί δικαστές της έδρας, θα ήταν αθώος για το κακούργημα του βιασμού της 12χρονης με ψήφους 2-1.


Καθίσταται προφανές ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση του άλλου καταδικασμένου πλέον για το ίδιο αδίκημα Δημήτρη Λιγνάδη, θα απέδιδε δύο ανθρώπους που οι συμπεριφορές τους εμφανίζουν στοιχεία ταυτοσημότητας , «λευκούς» στην ελληνική κοινωνία για τόσο σοβαρές πράξεις!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο κακούργημα της μαστροπείας… Όπως προκύπτει από την απόφαση ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για το ότι εξέδιδε την ανήλικη κατά πλειοψηφία 4-3. Πράγματι για το κακούργημα αυτό και οι 3 δικαστές ήταν απαλλακτικοί για τον Ηλία Μίχο!

Σώθηκε η Δικαιοσύνη από τους ενόρκους

Από την άλλη, ενώ ο Ηλίας Μίχος θα βρισκόταν πάλι στις επάλξεις του κομματάρχη της ΝΔ, ως αθώος από τους τακτικές δικαστές η μητέρα της 12χρονής (που από την πρώτη στιγμή διατείνεται ότι η μητέρα της είναι αθώα) θα βρισκόταν στιγματισμένη και καταδικασμένη για το κακούργημα της μαστροπείας γιατί οι 3 δικαστές της 7μελούς σύνθεσης την έκριναν ένοχη! Όπως λοιπόν προκύπτει και σε αυτή την περίπτωση αν δεν υπήρχαν οι 4 λαϊκοί δικαστές, η μητέρα της ανήλικης θα έβλεπε τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής!

Αναλυτικότερα η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού έχει ως εξής για τα κακουργήματα και πλημμελήματα που κατηγορούνταν οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές της 12χρονης του Κολωνού:

Σχόλια