ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ…….

salamina-press.blogspot.com/2024/02/blog-post_59.html


Χαίρομαι ιδιαίτερα κε Δήμαρχε που ανακοινώσατε άμεσα στους πολίτες τα περί δυσοσμίας στο Καματερό η οποία προέρχεται από παρακείμενο Ναυπηγείο,  το οποίο επισκευάζει πλοίο του οποίου το φορτίο προκάλεσε την δυσοσμία. 


Επειδή με ευκολία απαντήσατε για την δυσοσμία στο Καματερό , διακρίνω ότι έχετε μεγάλη δυσκολία να απαντήσετε σε ερωτήματα που σας θέτουμε και αφορούν την «δυσοσμία» σε όλο τον Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας. 


Δυσοσμία η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο Καματερό και διατηρείται χρόνια με την ανοχή την δική σας .


Τα πλοία τα οποία έχουν βουλιάξει σε παρακείμενο Ναυπηγείο εντός του Αρχαίου Λιμένα δεν δημιουργούν περιβαλλοντικό πρόβλημα; Δεν υπάρχει «δυσοσμία»;


Γιατί δεν έχετε εκτελέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για Περιβαλλοντικό και Πολεοδομικό έλεγχο στα Ναυπηγεία ; 


Δεν σας ενδιαφέρει αυτή η «δυσοσμία»;


Όλα τα Ναυπηγεία τα οποία λειτουργούν στον Αρχαίο λιμένα λειτουργούν νόμιμα;


Υπάρχει ή όχι «δυσοσμία» σε αυτόν το χώρο; 


Τον Αύγουστο του 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλάβατε ότι υπάρχει «δυσοσμία» και συμφωνήσατε απόλυτα, ότι ο ΟΛΠ δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στη Σαλαμίνα και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σας εξουσιοδότησε να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες . 


Στις 3/2/2024 πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτησή μου να μου απαντήσετε εάν ο ΟΛΠ έχει δικαιοδοσία στη Σαλαμίνα , επικαλεστήκατε τον Νόμο 3654/2008 και δικαιώσατε τον ΟΛΠ.


Γνωρίζετε ότι με αυτή σας την δήλωση χαρίζετε εκατομμύρια στον ΟΛΠ;


Τι άλλαξε ξαφνικά; Τον Νόμο που επικαλεστήκατε και λανθασμένα διαβάζετε δεν τον γνωρίζατε; Η μήπως ξαφνικά έχετε πρόβλημα στην όσφρηση;


Δηλαδή ο ΟΛΠ νόμιμα κατέχει , νοικιάζει και εισπράττει χρήματα από την Λιμενική ζώνη της Σαλαμίνας;


Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε καταθέσει μήνυση κατά του ΟΛΠ για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ μας και η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.


Με την δήλωσή σας αυτή καταλαβαίνετε ότι ΟΛΠ βρήκε μάρτυρα υπερασπίσεως τον Δήμαρχο Σαλαμίνας , αυτόν που θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του νησιού μας;


Καλή η απάντηση στη δυσοσμία στο Καματερό, αλλά όλος ο Αρχαιολογικός χώρος εκπέμπει τεράστια «δυσοσμία» που μένει προκλητικά αναπάντητη από τον κ. Δήμαρχο.


Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος




Σχόλια