ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ


Η   Υβόνη Αραβανή συνάδελφος  Δημοτική Σύμβουλος , χθες  15/12 με μια  θαυμάσια ανοιχτή επιστολή την οποία  κοινοποιώ, καλεί  τους βουλευτές της Β Πειραιά  να πάρουν θέση για την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Υγείας  να εξαιρέσει το Κέντρο  Υγείας Σαλαμίνας από την πρόσληψη Ιατρών Γενικής Ιατρικής.


Από το 2010 που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος γίνονται συνεχώς  έγγραφες αναφορές  διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις  για την υποστελέχωση  και την συνεχή  υποβάθμιση του Κέντρου  Υγείας Σαλαμίνας , οι οποίες δυστυχώς δεν  είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η εξαίρεση  του νησιού μας από τις προσλήψεις ιατρών Γενικής Ιατρικής δείχνει απλά την απαξίωση της Κεντρικής εξουσίας για το νησί μας και πολύ σωστά το αναδεικνύει  η  Υβόνη Αραβανή .   

Αποτελεί όμως αυτό το μείζον;

Εάν  αύριο μεσολαβήσει κάποιος Κυβερνητικός παράγοντας  το οποίο προσωπικά  θεωρώ σίγουρο και ακυρωθεί αυτή η εξαίρεση για την Σαλαμίνα,  θα πρέπει να  πανηγυρίσουμε όταν μας στείλουν ένα γιατρό; 

Άραγε αυτό είναι μόνο που θέλουμε;

Πανηγύρισε ο κ. Παναγόπουλος για την δωρεάν κτίσματος 100 τ.μ  και την δημιουργία  γραφείων πάνω από το Κέντρο Υγείας , αυτό είναι το  ζητούμενο για το νησί μας; Είμαστε ευχαριστημένοι; 

Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι της εκάστοτε  Κεντρικής εξουσίας,  ότι η Σαλαμίνα  έχει 80.000 μονίμους κατοίκους και 250.000  έξι  μήνες τον χρόνο!!!!.

Η Σαλαμίνα πρέπει να σταματήσει  να  παρακαλεί , η Σαλαμίνα  πρέπει  να απαιτεί από την εκάστοτε Κεντρική εξουσία να την σεβαστεί και να προχωρήσει άμεσα η αναβάθμιση του κέντρου Υγείας σε κέντρο υγείας αστικού τύπου και  γιατί όχι ενός Νοσοκομείου.

Εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2021 το Κέντρο υγείας Κερατσινίου αστικού τύπου , με νέες σύγχρονες αίθουσες και εξεταστήρια  Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, αλλά και Παιδιατρικού Τμήματος, Οδοντιατρείου, Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, πλήρως εξοπλισμένου Ακτινολογικού Τμήματος και ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ  και ανάνηψης. 

Η Σαλαμίνα που είναι νησί   και με τον μεγάλο  πληθυσμό που έχει,  δεν έχει άμεση ανάγκη από ένα παρόμοιο κέντρο Υγείας  ή ενός Νοσοκομείου;

Πως μπορούμε όμως να πετύχουμε την αναβάθμιση του Κέντρου υγείας ή τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου που είναι αναγκαιότητα;

Σωρεία εγγράφων δεν απέδωσαν, το ίδιο και οι διαμαρτυρίες έξω από το Κέντρο υγείας. 

Στα μεγάλα θέματα του νησιού μας , όπως αυτό της υγείας, Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα από όλους. 

Χρειάζεται Δήμαρχο που να έχει την τόλμη του  Δημάρχου Πόρου , που να μπορεί  να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία χωρίς να φοβάται ,   χρειάζεται αντιπολίτευση δυναμική .


Χρειάζεται οι πολίτες να σηκωθούν από τους καναπέδες  και να βοηθήσουν με την παρουσία τους ανεξάρτητα που ανήκουν κομματικά.

Πρέπει εάν χρειαστεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να κλείσουμε το Δημαρχείο για διαμαρτυρία, να κατέβουμε σε πορεία στο Υπουργείο, να κλείσουμε τα πορθμεία της γραμμής  για ορισμένη ώρα , εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία μας  και την αναγκαιότητα  δημιουργίας ενός σύγχρονου αναβαθμισμένου κέντρου Υγείας  και γιατί όχι  ενός Νοσοκομείου. Σε άλλους Δήμους παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν γίνει και έχουν αποδώσει.

Χρειάζεται να σταματήσουμε να κάνουμε υποκλίσεις  σε αξιωματούχους, να έχουμε την δυνατότητα  να απαιτούμε όταν συναντούμε τον Πρωθυπουργό ή  Υπουργούς  της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Χρειάζεται πάνω απ΄όλα  όλοι μας , Διοίκηση , αντιπολίτευση και πολίτες στα μεγάλα θέματα του νησιού μας να βάζουμε στο συρτάρι την κομματική μας ταυτότητα, γιατί η Ιστορία ,  η υγεία, το περιβάλλον τα μεγάλα θέματα της Σαλαμίνας  μας δεν έχουν κομματικό χρώμα.


Εάν δεν συμβούν αυτά  και περιοριζόμαστε σε έγγραφα ή σε  μία διαμαρτυρία έξω από το κέντρο Υγείας , που παρευρίσκονται  δυστυχώς πολίτες μόνο της εκάστοτε αντιπολίτευσης  Κυβερνητικής η Δημοτικής ,  τότε δεν έχουμε ελπίδα.


Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας  είναι ο μεγάλος «ασθενής»

Με ασπιρίνες δεν θα γίνει καλά.


Πρέπει να τολμήσουμε!!!


Μάνος Δερτούζος


Δημοτικός Σύμβουλος






Σχόλια