Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Εκτέλεσε τη 43χρονη πίσω από την πόρτα του σπιτιού της





Το χρονικό της δολοφονίας στη Σαλαμίνα που έχει ως θύμα τη 43χρονη μητέρα ενός παιδιού, και δράστη όπως όλα δείχνουν τον 71χρονο σύντροφό της, αποκαλύπτει το newsit.gr.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (2/11/2023), όταν η 43χρονη πήγε κι έκανε μήνυση εις βάρος του 71χρονου συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση. Όπως είπε το προηγούμενο βράδυ λίγο πριν τις 10.30 στο σπίτι, όπου συγκατοικούσαν στη Σαλαμίνα, την απείλησε, τη χτύπησε, την έβρισε και της πήρε το κινητό τηλέφωνο και το αυτοκίνητό της.

Οι αστυνομικοί έδωσαν παραγγελία για να εξεταστεί από ιατροδικαστή κι άρχισαν να ψάχνουν να βρουν τον 71χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου που έληγε τα μεσάνυχτα το Σαββάτου.

Μάλιστα, οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ της πρότειναν να πάρει το Panic Button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει, να το ενεργοποιήσει και η 43χρονη το δέχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας της Σαλαμίνας την παρότρυναν να μην επιστρέψει στο σπίτι, όπου έμενε με τον σύντροφό της.

Εκείνη το δέχτηκε κι έφυγε μαζί με τη μητέρα της για να πάει να μείνει στο πατρικό της. Οι αστυνομικοί του Α. Τ της Σαλαμίνας έψαξαν να βρουν τον 71χρονο μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όποτε έληγε το αυτόφωρο, τόσο στο σπίτι όσο και στα μέρη, όπου σύχναζε χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, Τρίτη (05.12.23) γύρω στις έξι το πρωί, πιθανότατα ο 71χρονος πήγε έξω από την οικεία του πατρικού της 43χρονης, σήκωσε το όπλο και έξω από την πόρτα του σπιτιού, όπου είχε τζάμι, την πυροβόλησε.

Η τρύπα στο τζάμι από τους μοιραίους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι της άτυχης 43χρονης

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν το βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 43χρονης, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει φύγει από το νησί και ψάχνουν τις κάμερες από το λιμάνι, όπου φεύγουν τα φέρυ μποτ.   

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει να ενεργοποιήθηκε από το θύμα η εφαρμογή για το Panic Button. 

 

 Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης

 Ομολόγησε τη δολοφονία της  πρώην συντρόφου του ο 71χρονος δράστης

Το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου που εξέπεμψε από συγκεκριμένη κεραία του Κερατσινίου, κάρφωσε τον 71χρόνο δολοφόνο της 43χρονης συντρόφου του τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σαλαμίνα.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, γνώριζαν παρακολουθώντας το κινητό του, τα σημεία που εκινείτο με το όχημα, όπως επίσης ότι στο Κερατσίνι και σε συγκεκριμένες ταβέρνες σύχναζε τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφος του.

Με οδηγό τα στίγματα των κεραιών, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη διαδρομή του και να τον μπλοκάρουν λίγο πριν τις 19:30 στο Κερατσίνι.

Τη θεωρούσε κτήμα του

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 43χρονη, θεωρώντας ότι έχει αναπτύξει σχέση με άλλον άντρα.

«Ήταν με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να τη σκοτώσω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Όπως ομολόγησε, την καραμπίνα με την οποία δολοφόνησε την σύντροφό του την αγόρασε πριν από μερικές ημέρες μαζί με τις σφαίρες από έναν άγνωστο σε λαϊκή του νησιού.

Ο άνδρας πήγε στο σπίτι που έμενε το θύμα με τη μητέρα και τον γιο της και την σκότωσε.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τη μητέρα της ενώ όπως έγινε γνωστό, είχε καταφύγει στο πατρικό της γιατί φοβόταν τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.




ψυχρός, κυνικός, συνειδητοποιημένος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί ο 71χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα, ο οποίος συνελήφθη χθες Τρίτη (5/12) στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 71χρονος, ο οποίος είναι οδηγός σε σχολικό και διατηρούσε σχέση με το θύμα τα τελευταία επτά χρόνια, ούτε έδειξε κάποιο ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του, ούτε «μάσησε» τα λόγια του όταν βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών.

salamina-512
Το σπίτι που εντοπίστηκε νεκρή η 43χρονη



Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι λίγες μέρες πριν το φονικό έπιασε την 43χρονη με άλλον άνδρα, κάτι που, όπως είπε, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και αποφάσισε να την σκοτώσει. «Την έπιασα με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να την σκοτώσω» υποστήριξε.

Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να την αφήσει αντί να κάνει φόνο, ο άνδρας απάντησε «γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει;. Πώς μου το έκανε αυτό;», προσθέτοντας πως ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.

salamina-f-2__2_
Τα τζάμια έσπασαν από τους πυροβολισμούς
salamina-f-2__1_



Όσον αφορά στο όπλο του εγκλήματος, μία καραμπίνα την οποία κατείχε παράνομα, ο 71χρονος υποστήριξε ότι την προμηθεύτηκε από έναν Αλβανό ο οποίος δουλεύει σε λαϊκή του νησιού.



Δύο ταυτότητες φαίνεται πως είχε ο δολοφόνος της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα και αυτός ήταν ο λόγος που ποτέ δεν συνελήφθη, παρότι είχε καταδικαστεί το 2019 για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.


Συγκεκριμένα, το 2013 μία γυναίκα, πρώην σύντροφός του, απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία, όμως, παρότι ο άνδρας αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη ποτέ, και έτσι, τελικά το 2019, ο άνδρας δικάστηκε ερήμην, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε 1,5 χρόνο φυλακή για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.



Είχε δηλώσει διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός

Η απόφαση ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ, καθώς ο άνδρας, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο, άλλαξε ταυτότητα το 2009, δηλώνοντας μάλιστα και διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός.


Στο δικαστήριο δικάστηκε με τα παλιά στοιχεία ταυτότητας, παρότι είχε δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του, και έτσι η ταυτότητα που «έφερε» μέχρι τώρα είχε λευκό ποινικό μητρώο.


Υιοθέτησε ελληνικό όνομα και μετά ελληνικό επώνυμο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο 71χρονος, πριν αλλάξει ταυτότητα, είχε αλλάξει το όνομά του. Συγκεκριμένα, το 1972 υιοθέτησε ένα ελληνικό όνομα, από μουσουλμανικό που είχε, ενώ το 1983 άλλαξε και το επώνυμό του και το έκανε ελληνικό...


Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία της άτυχης Γεωργίας.


ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλείται από τους ερωτώντες βουλευτές «να απαντήσει για την ελλιπή διαχείριση της καταγγελίας από την τοπική αστυνομία»

Με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ερώτηση με θέμα «Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η κυβέρνηση σε ρόλο θεατή για ένα προαναγγελθέν έγκλημα».

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η 43χρονη γυναίκα και μητέρα, είχε, λίγες μέρες πριν, καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας τον δολοφόνο της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση.

Παρότι η άτυχη γυναίκα ακολούθησε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας για να προστατευτεί, τίποτα δεν εμπόδισε τη δολοφονία της μόλις μερικά 24ωρα μετά».

Επισημαίνουν «την πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά και πάλι με το ζήτημα των γυναικοκτονιών, όπου αναφέρεται πως «στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας παρέχεται ενημέρωση για τις δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης» και πως σε περίπτωση που το θύμα το επιθυμεί, «το αστυνομικό προσωπικό αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τις εν λόγω δομές»».

Υπογραμμίζουν, επίσης, πως «στο πλαίσιο των δομών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτουργεί Ξενώνας Επείγουσας Φιλοξενίας, όπου μπορεί να παρασχεθεί άμεση και ασφαλής στέγη και προστασία του θύματος για να προληφθεί νέο περιστατικό σε βάρος του».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλείται από τους ερωτώντες βουλευτές «να απαντήσει για την ελλιπή διαχείριση της καταγγελίας από την τοπική αστυνομία, ιδίως ως προς την απουσία μέριμνας να μεταφερθεί το θύμα στο ασφαλές περιβάλλον ενός ξενώνα φιλοξενίας σε χώρο άγνωστο και απρόσιτο από τον δράστη.

Πόσο μάλλον όταν ο δράστης διέφευγε της σύλληψης», ενώ ερωτάται «για τα προφανή κενά στη γενικότερη επιμόρφωση των αστυνομικών σχετικά με τη διαχείριση της έμφυλης βίας, καθώς και για την απουσία ενίσχυσης και αναβάθμισης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, ιδίως μετά τη ραγδαία αύξηση των σχετικών κρουσμάτων, αλλά και των γυναικοκτονιών, τα τελευταία χρόνια».


«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καβγάδες;». Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε η αδερφή της 43χρονης, που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο, στη Σαλαμίνα.

 

Η αδερφή του θύματος περιέγραψε την κακοποίηση που δέχθηκε η άτυχη γυναίκα στα χέρια του 71χρονου.

 

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήρθε η αδερφή μου να μείνει μαζί μας στην Σαλαμίνα, δεν την είχα δει να κακοποιείται. Αν σαν ζευγάρι είχαν διαφορές μέσα στο σπίτι τους, το οποίο ήταν μακριά, δεν έχω εικόνα. Όσες φορές χρειάστηκε να είμαστε δίπλα της επειδή μας το ζήτησε, το κάναμε. Απορώ γιατί όσοι έλεγαν ότι άκουγαν τακτικά καβγάδες και φασαρίες δεν έκαναν κάτι. Πραγματικά απορώ», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Είχε μια άρνηση για εργασίες και αυτό επιβάρυνε τον οικονομικό προϋπολογισμό του σπιτιού. Η αδελφή μου ζούσε με το επίδομα αναπηρίας του παιδιού καθώς δεν ήταν δυνατόν να εργαστεί. Δεν είχε άλλα έσοδα. Βοηθούσαμε και εμείς και ο πατέρας του παιδιού. Της λέγαμε “πόσο πια βρε κορίτσι μου να βοηθήσουμε κι εμείς οικονομικά; Έχεις δίκιο” έλεγε η αδελφή μου. Ντρεπόταν προφανώς. Στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, διογκώθηκε το πρόβλημα μεταξύ τους και του είπε να φύγει. Έγινε μετά το σοβαρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό την Παρασκευή και στη συνέχεια φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», ανέφερε η αδερφή της 43χρονης.

 

 

 


Σχόλια