Και άλλο μέτωπο ανοιχτό στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 


Νίνα Κασιμάτη κατά Ραγκούση, Λαγουδάκη και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Το νέο μέτωπο εσωκομματικής αντιπαράθεσης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών όταν η βουλεύτρια Β’ Πειραιά και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, με ανάρτησή της δήλωσε δημόσια τη στήριξή της στον υποψήφιο και εκλεγμένο πλέον δήμαρχο Περάματος, «τον προοδευτικό και δημοκρατικό Γιάννη Λαγουδάκο» εξηγώντας ότι αυτή την επιλογή την κάνει γιατί «πάνω απ’ όλα τον έχει στοχοποιήσει το μπλοκ των “Σπαρτιατών”», συνεχίζεται.

Να θυμίσουμε ότι τότε η βουλεύτρια δέχτηκε τα πυρά του πρώην δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, καθώς ο κ. Λαγουδάκος προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., ενώ το 2014, που ήταν και πάλι υποψήφιος, είχε κατηγορηθεί ότι στηρίχτηκε από τη Χρυσή Αυγή, κάτι το οποίο ο ίδιος το έχει διαψεύσει και μάλιστα έχει προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

Η Νίνα Κασιμάτη λίγες μέρες μετά με ανάρτησή της στο διαδίκτυο υποστήριξε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πίσω από την επίθεση που δέχτηκε βρισκόταν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος -κατά την κ. Κασιμάτη πάντα- διακινούσε εις βάρος της συκοφαντικό μήνυμα σε δημοσιογράφους και διευθυντές ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών αξημέρωτα, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ραγκούσης έστελνε σε δημοσιογράφους τα τρικάκια που είχαν κυκλοφορήσει στους δρόμους του Περάματος το 2014 και τα οποία προέτρεπαν τους πολίτες να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και Γιάννη Λαγουδάκο.

Αμέσως μετά την καταγγελία της κ. Κασιμάτη απάντησε ο Γ. Ραγκούσης αναφέροντας ανάμεσα στ’ άλλα ότι «αν κάποιος συκοφαντεί την κ. Νίνα Κασιμάτη, αυτός είναι μόνον οι πολιτικά απαράδεκτες επιλογές της».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας όμως επανήλθε με μια μακροσκελέστατη ανάρτηση στο διαδίκτυο, κατηγορώντας όχι μόνο τον Γ. Ραγκούση, αλλά και τον Γ. Λαγουδάκη και τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη στάση που κράτησαν απέναντί της. Φυσικό είναι στον περιορισμένο χώρο  να μην μπορεί να αναφερθεί όλη η ανάρτηση της κ. Κασιμάτη, εξάλλου υπάρχει ολόκληρη στο διαδίκτυο. Σε αυτήν ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρει ότι ο «πρώην συνάδελφος Γιάννης Ραγκούσης ψέλλισε μια απάντηση, αλλά δεν με διαψεύδει. Αφού πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ενορχηστρώνει ο ίδιος την απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα μου στα ΜΜΕ 4 μήνες μετά τις εκλογές, το «κάνει γαργάρα» –δηλαδή παραδέχεται την ποταπή του μεθόδευση εναντίον της μοναδικής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Β’ Πειραιά και δεν ζητάει καν συγγνώμη».

Στη συνέχεια εξαπολύει δριμεία επίθεση στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ήταν ο ένας εκ των τεσσάρων της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,83% και πως εάν είχε «αυτοσεβασμό» θα είχε παραιτηθεί από την Π.Γ. και «δεν θα κούναγε το δάχτυλο στον δημοκρατικά εκλεγμένο νέο πρόεδρο»

 

Σχόλια