Η διοίκηση μας θα ξεκινήσει από τα σχολεία μας.

📍Όλοι έχουμε αντιληφθεί την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές των σχολείων μας .
📍Έχουμε δεσμευτεί ότι οι υποδομές των κτηριακών συγκροτημάτων χρειάζονται άμεση βελτίωση.
📍Από την διαβούλευση με τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων μας, πέρα από τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών υποδομών ανακύπτουν και προβλήματα σχολικού εκφοβισμού.
📍Ο σχολικός εκφοβισμός και η ενδοσχολική βία είναι κοινωνικό θέμα και δεν αφορά μόνο τα σχολεία.
📍Ο Δήμος , σε συνεργασία με τα σχολεία, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και το Υπουργείο Παιδείας,θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό κοινωνικό πλαίσιο, με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τόσο σε θέματα πρόληψης όσο και σε θέματα παρέμβασης.
🗣Οφείλουμε ως κοινωνία να υποστηρίξουμε το σχολειο, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
📍Αυτό προϋποθέτει να ξέρουμε πώς λειτουργούν οι σχολικές μονάδες.
🗣Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή τελείωσε τη θητεία της και ακόμα δεν έμαθε ότι η ευθύνη λειτουργίας των σχολείων την έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των σχολείων και ο σύλλογος διδασκόντων .
🗣Θα περιμέναμε η απούσα από την Σαλαμινα Αντιδημαρχος Παιδείας τουλάχιστον ως εκπαιδευτικός να γνώριζε πώς λειτουργούν τα σχολεία.
🗣Επίσης θα περιμέναμε με τα τόσα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία να έχει κάνει κάτι ή έστω να έχει πάρει θέση .
Αντ' αυτού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, υπηρετώντας την τακτική του κ.Παναγόπουλου, παραπλανεί με ψέματα και συκοφαντίες .
📍Επισκέφτηκα, λοιπόν,κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές του 1ου & 2ου ΓΕΛ (τα σχολεία που κατάφερε ο Δήμος να τους στερήσει μισό εκατομμύριο ευρώ ) και μίλησα με τους εκπαιδευτικούς την ώρα του διαλείμματος και αφού χαιρέτησα την ανιψιά μου αποχώρησα.
🗣Έπρεπε να πάρω την άδεια σας κ.Παναγοπουλε ;
🗣Μήπως έπρεπε να σας ενημερώσω και τί συζήτησα με τους εκπαιδευτικούς ;
🗣Τελειώσανε οι εκφοβισμοί κ.Παναγόπουλε.
🗣Αντί να απαντάτε στα σοβαρά θέματα του νησιού, όπως για την παράσταση σκευωρίας που δώσατε, για τις σοβαρές ευθύνες σας για την πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο , για την ανυπαρξία των έργων, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις, ασχολείστε με ανύπαρκτα θέματα για δημιουργία εντυπώσεων.
🔆Σε λίγες ημέρες όλα θα αλλάξουν.
✅Όλοι μαζί αφήνουμε το παλιό πίσω μας και ξανάσχεδιάζουμε το μέλλον που μας ανήκει.

Σχόλια