Εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα για ενότητα στην επόμενη ημέρα



Άνετη επικράτηση στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 56,59% • «Δεν θα σας προδώσω» δήλωσε και κάλεσε σε συνεργασία την συνυποψήφιά του • «Να δώσουμε προοπτική και ελπίδα» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.


Νέα εποχή ανατέλλει στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τον 35χρονο Στέφανο Κασσελάκη να κερδίζει άνετα την προεδρία του κόμματος, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο των εκλογών με διαφορά λίγο πάνω από τις 13 μονάδες.

Στις δηλώσεις τους τόσο ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου μίλησαν για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και για δυναμικό αντιπολιτευτικό αγώνα.
«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας


«Σήμερα το φως κέρδισε και κέρδισε και ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης εν μέσω αποθέωσης από τους υποστηρικτές του.


Ο κ. Κασσελάκης, εν μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων εξέφρασε, αρχικά τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία που «έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μπροστά μια άλλη μεγάλη δυσκολία».


Ευχαρίστησε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και στις δύο κάλπες παρά τις δυσκολίες και «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίζει από εδώ και πέρα. Από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία».

Χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του κινηματική και ευχαρίστησε τους εθελοντές της καμπάνιας του, αλλά και τους εθελοντές των υπολοίπων υποψηφίων, τα μέλη της εφορευτικής και τα στελέχη της παράταξης που στάθηκαν δίπλα του.

Ευχαρίστησε «ολόψυχα» τον Νίκο Παππά και στο τέλος έκανε ειδική αναφορά στην οικογένειά του και τον σύντροφό του, Τάιλερ.

«Επικοινώνησα με τη Έφη Αχτσιόγλου πριν από λίγη ώρα. Με συνεχάρη για την εκλογική μας επιτυχία, της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα της και της είπα ότι την εκτιμώ πάρα πολύ και προσβλέπω στη συνεργασία της» είπε αναφορικά με τη συνυποψήφιά του για να προσθέσει «για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο. Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας. Δεν θα σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ»

Καταλήγοντας ανέφερε «αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά, σχεδιάζω το πρώτο μου ταξίδι να είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο» για να στείλει μήνυμα ενότητας πως «στου συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος, αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος».
«Ξεκινάει ένας αγώνας να ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση»

Εν μέσω αποθέωσης έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, όπου την περίμεναν με χειροκροτήματα υποστηρικτές της.

Η κα Αχτσιόγλου χαιρέτισε με υψωμένη την αριστερή γροθιά ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως «αγώνας ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή».


Στη σύντομη δήλωσή της συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη και δήλωσε ότι «του εύχομαι δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας να ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους που αξίζουν καλύτερα».



Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς, ενώ ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν, τους συνεργάτες και το επιτελείο της. Αφιέρωσε ένα κομμάτι των δηλώσεών της στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε ξεχωριστή αναφορά στους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο για να τονίσει ότι «ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση».

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για τον γιο της για να αναφέρει «παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντη στη μητέρα του και του υπόσχομαι ότι από αύριο θα είναι όλα λίγο καλύτερα».


Τα ποσοστά στο 75%

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Γιάννη Δρόσου, τα αποτελέσματα στο 75% είναι.

Στέφανος Κασσελάκης: 56,69% (56.461 ψήφους)

Έφη Αχτσιόγλου: 43.31% (43.139 ψήφους)

Άκυρα / Λευκά: 1,19% (Λευκά 0,45%)

Σαλαμίνα ψήφισαν 495

 

Έλαβαν:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 316 ψήφοι - 63,83 %

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: 174 ψήφοι - 35,15 %

ΛΕΥΚΑ: 2

ΑΚΥΡΑ: 3

Η Έφη Αχτσιόγλου πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα, τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9 το βράδυ, μετά από παράταση μίας ώρας, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η συμμετοχή κινήθηκε μεν σε υψηλά επίπεδα, όμως ήταν μικρότερη από εκείνη του πρώτου γύρου. Ειδικότερα, τα τελικά στοιχεία αναφέρουν ότι στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 133.261 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.
Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Όπως έγινε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε ήδη στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ έπραξε το ίδιο και με την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, εξάλλου, είχε δηλώσει σήμερα το πρωί από την κάλπη «είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κόμμα, είμαι περήφανος που αφήνουμε μια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής για την μαζική ανταπόκριση των μελών μας, κάτι που αποτελεί εφόδιο για την επόμενη μέρα. Το κρίσιμο είναι οι αγώνες όχι οι εσωκομματικοί αλλά αυτοί στο κοινωνικό πεδίο όπου όλοι ενωμένοι θα τους δώσουμε, για να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διακυβέρνησης».

Σχόλια