Οχι άλλη στάχτη, κ. Μητσοτάκη

 


Στα τέλη του Ιουλίου του 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου όπου ανάμεσα σε άλλα έδωσε και τον ορισμό της ασφάλειας των πολιτών. Τι θεωρούσε τότε ο κ. Μητσοτάκης «ασφάλεια των πολιτών»; «Το αυτονόητο: ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους, και για τις περιουσίες τους, στην καθημερινότητά τους». Αλλά δεν έμεινε εκεί. Πρόσθετε ότι οι πολίτες «δεν θέλουν άλλα λόγια, δεν θέλουν άλλα ψέματα, δεν θέλουν άλλη στάχτη».

Ας δούμε τώρα τι έπραξε ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, καθότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύ σωστά και πολύ ωραία τα έλεγε. Σύμφωνα με την ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέσα σε τρεις ημέρες –και συγκεκριμένα από το Σάββατο 19 έως Δευτέρα 21.8.2023– κάηκαν περισσότερα από 400.000 στρέμματα.

Αναλυτικότερα, 380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Εβρο, 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη, 12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία, 8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο και 5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά.

Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ χειρότερα αν προστεθεί και η χθεσινή ημέρα, όπου η φωτιά συνέχισε το καταστροφικό της έργο στις προαναφερόμενες περιοχές, εμφανίστηκε σε άλλες και άγγιξε τον ευρύτερο αστικό ιστό της πρωτεύουσας της χώρας. αποτύπωση μιας βιβλικής καταστροφής.

Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς θα αποδώσουν με απόλυτη ακρίβεια τη μακάβρια αυτή εικόνα η οποία, αν συμπληρωθεί με όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο  από την αποτύπωση μιας βιβλικής καταστροφής.

 

Σχόλια