ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

 Η ομάδα μας πάντοτε πιστή στους λάτρεις της αυθεντικής αστρονομίας, και συνεχίζοντας τις θερινές παρατηρησιακές της δραστηριότητες, φυσικά καιρού επιτρέποντος, θα κάνει παρατήρηση Σελήνης στην προβλήτα πλησίον πλατείας Εθνικής αντίστασης (Σιντριβάνι) στη Σαλαμίνα την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21:00. Θα παρατηρήσουμε τον ουρανό με τα τηλεσκόπια της ομάδας και όπως πάντα θα συζητήσουμε τυχόν απορίες σας γύρω από το σύμπαν και γενικά την επιστήμη της Αστρονομίας.


Σας υπενθυμίζουμε ότι η προσέλευση στις παρατηρήσεις και τις εκδηλώσεις μας είναι εντελώς δωρεάν.

Σας περιμένουμε !

Πληροφορίες: 6972678948

Προαιρετικά δηλώσεις συμμετοχής:
gikasd63@gmail.com
Πληροφορίες τοποθεσίας στον επισυναπτόμενο χάρτη.

https://www.google.com/maps/dir//37.963945,23.4991331/@37.9636289,23.4989694,220m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

Σχόλια

  1. Είναι οι αστεροειδείς επικίνδυνοι;
    Μερικοί είναι, αλλά η πιθανότητα ενός επικίνδυνου αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε δεδομένου έτους είναι χαμηλή.
    Επειδή ορισμένα γεγονότα μαζικής εξαφάνισης του παρελθόντος έχουν συνδεθεί με συγκρούσεις αστεροειδών, ωστόσο, η ανθρωπότητα έχει θέσει ως προτεραιότητα να βρει και να καταγράψει εκείνους τους αστεροειδείς που μπορεί μια μέρα να επηρεάσουν τη ζωή στη Γη.
    Οι τροχιές των είναι πάνω από 1.000 γνωστών δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών (Potentially Hazardous Asteroids (PHAs)). Αυτοί οι τεκμηριωμένοι ογκόλιθοι βράχου και πάγου έχουν μήκος πάνω από 140 μέτρα και θα περάσουν μέσα σε 7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη - περίπου 20 φορές την απόσταση από τη Σελήνη. Αν και κανένας από αυτούς δεν θα χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 100 χρόνια - δεν έχουν ανακαλυφθεί όλες οι PHA και τα τελευταία 100 χρόνια, πολλές τροχιές είναι δύσκολο να προβλεφθούν.
    Εάν ένας αστεροειδής αυτού του μεγέθους προσέκρουε στη Γη, θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνα τσουνάμι, για παράδειγμα.
    Για να διερευνήσει τις στρατηγικές διάσωσης της Γης, η NASA δοκίμασε με επιτυχία την αποστολή Double Asteroid Redirection Test (DART) πέρυσι.
    Φυσικά, βράχοι και κομμάτια πάγου πολύ μικρότερου μεγέθους χτυπούν τη Γη κάθε μέρα, συνήθως δεν αποτελούν κίνδυνο και μερικές φορές δημιουργούν αξέχαστες επιδείξεις πύρινων σφαιρών και μετεωριτών.
    https://youtu.be/55FKPoP8Xgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου