Δυναμική εκκίνηση Δημήτρη Λιντζέρη



Διεκδικεί το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη


Μολονότι η κυρίαρχη τάση είναι, οι δημοτικοί άρχοντες μετά από κάποια χρόνια θητείας να μεταπηδούν στη βουλή, ο Δημήτρης Λιντζέρης ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έπειτα από μια δωδεκάχρονη παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ως Βουλευτής Β’ Πειραιά, στρέφεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Όπως λέει, αυτή τη φορά επέλεξε την πολιτική του επιστροφή στο γενέθλιο τόπο του, στη Νίκαια, προκειμένου να εκπληρώσει μια παλιά προσωπική του   υπόσχεση. Μιλώντας σε μία μαζική εκδήλωση υποστηρικτών του, ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να διεκδικήσει την εκλογή του, ως Δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Αν κρίνουμε από την ανταπόκριση που βρήκε, μάλλον οι προοπτικές του φαίνονται ευοίωνες. Βέβαια είναι νωρίς να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Εν τούτοις τα πλεονεκτήματα του Δ. Λιντζέρη, δεν παύουν να είναι ισχυρά.

Καταρχάς  ως γιατρός, μαιευτήρας γυναικολόγος διατηρεί στενούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, πέρα από πολιτικούς και κομματικούς διαχωρισμούς. Η προηγούμενη βουλευτική του ιδιότητα, εκτός από την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα, του προσφέρει την δυνατότητα να πείσει τους ψηφοφόρους ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι, τα προβλήματα του Δήμου τους.

Η συμπαράταξη που έχει διασφαλίσει μέχρι τώρα, εύλογο είναι να τον κάνει αισιόδοξο. Με κεντρικό μήνυμα «ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ», έχει ήδη συσπειρώσει δυνάμεις από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα. Η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης που διοργάνωσε προχθές, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος» το επιβεβαίωσε. Δεν παραβρέθηκε μόνο αρκετός κόσμος, πάνω από πεντακόσιοι πολίτες, αλλά και επώνυμα στελέχη που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα. 

Μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα τους πρώτους σαράντα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι καλύπτουν όλες σχεδόν τις κοινωνικές, επαγγελματικές, ηλικιακές κατηγορίες. Αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: 

«Το χρέος μου στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, εργάζομαι, και πολιτεύτηκα, είναι αυτή τη φορά να δώσω μαζί με τους συνδημότες μου τη μάχη, για τη Νίκαια και το Ρέντη της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης της προκοπής. Με την καρδιά και το νου, με την ευαισθησία και την εμπειρία, θέλω να εκπληρώσω μια προσωπική μου οφειλή, στο βιωματικό μου τόπο. Με την πεποίθηση ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν απ' τα μικρά, την καθημερινότητα του πολίτη, μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, βγάζοντας τη Νίκαια και το Ρέντη στο φως, δίνοντας στο Δήμο την αξία που του αρμόζει».

Η μεγάλη έκπληξη στην εναρκτήρια εκδήλωση του Δημήτρη Λιντζέρη, ήταν η παρουσία και ο χαιρετισμός του Παναγιώτη Φασούλα. Μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια, αναφέρθηκε στον άνθρωπο, στο γιατρό, στον πολιτικό, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του κάνει τη διαφορά, σε μια περιοχή που χρειάζεται βαθιές ανάσες ζωής. 

   


Σχόλια