Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη


Πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ υποστήριξε ότι ο ίδιος επικύρωσε απλώς την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, ενώ δύο μέλη της Επιτροπής φέρεται να ισχυρίστηκαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης δεν προβλεπόταν ηλικιακό όριο.

Συνεχίζονται οι δικαστικές διαδικασίες για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 57 άνθρωποι. Σήμερα κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη που ήταν βάρδια τη μοιραία βραδιά. Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος δεν πληρούσε τα κριτήρια για να καταλάβει τη θέση του σταθμάρχη.

Μετά τις απολογίες τους, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντοςΚατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ υποστήριξε ότι ο ίδιος ενήργησε νόμιμα, καθώς επικύρωσε απλώς την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Οργανισμού για τη μετάταξη του σταθμάρχη. Από την πλευρά τους, τα δύο μέλη της Επιτροπής φέρεται να ισχυρίστηκαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο – αν και τα δεδομένα τους διαψεύδουν.

 Σημειώνεται ότι ακόμα και στο πόρισμα-εξπρές της «επιτροπής Γεραπετρίτη» αναφέρεται με σαφήνεια ότι η αίτησή του 59χρονου για μετάταξη σε θέση σταθμάρχη θα έπρεπε να απορριφθεί «λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας».

Σχόλια