Τα στοιχεία του πορίσματος για Κοκλώνη και η απάντηση του παραγωγού.


Εταιρείες φαντάσματα, εικονικά τιμολόγια και ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ φέρονται να καταγράφονται στο πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, το οποίο δείχνει να είναι καταπέλτης για τον γνωστό παραγωγό και τηλεπαρουσιαστή.

Σύμφωνα με το πόρισμα αναφέρει ότι ο Νίκος Κοκλώνης είχε συστήσει και λειτουργούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και κατηγορούσε ότι ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα προκειμένου να εμφανίζονται συμβεβλημένοι σε αυτές συνεργάτες και εργαζόμενοί του.

Εκτιμάται ότι η ζημία στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές είναι 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι οι εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι 15 – 16.

Το πόρισμα, ουσιαστικά, συμπεραίνει ότι με τα τεχνάσματα αυτά γλίτωνε από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και μετέφερε μαύρο χρήμα, ξεπλένοντάς το στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο γνωστός παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής σημειώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση για το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος και απειλεί με νομικά μέσα όσους «δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα». 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ακόμη, ανέφερε «Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!».

Θέση για την υπόθεση αναγκάστηκε να πάρει και το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως ακόμα κι αν εγκρινόταν η χρηματοδότηση, η εταιρεία του Ν. Κοκλώνη θα λάμβανε περίπου 2 εκατ. ευρώ, εφόσον ολοκληρωνόταν το έργο και ήταν όλα νόμιμα.

Σχόλια