Ο Ανδρέας Πάτσης διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ

 

Ο Ανδρέας Πάτσης διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ

Η διαγραφή του κ. Πάτση έρχεται μετά από καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με πηγές από το κυβερνών κόμμα, ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ».

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», τονίζεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. 

Για το ζήτημα είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος ζητεί και την αποπομπή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, καταγγέλλοντας ότι ο κ. Πάτσης «εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές»

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος. 


Ο Ανδρέας Πάτσης είναι φιλόδοξος. Απεφάσισε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και τους κανόνες αποδεκτής πολιτικής συμπεριφοράς. Πείστηκε πως πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την περίοδο της θητείας του για να διασφαλίσει το κομπόδεμά του. Έχουμε και λέμε..: 

1) O Ανδρέας Πάτσης είναι  συνεργάτης νομικής εταιρείας του εξωτερικού, της  DLA PIPER , η οποία παρέχει στα ΕΛΤΑ εκπροσώπηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι παράνομη για έλληνα βουλευτή η απασχόληση του  σε τέτοια εταιρεία λόγω ασυμβίβαστου.

2) Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,  με απευθείας ανάθεση έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ανδρέα  Πάτση  μέσω της εταιρείας DLA PIPER, η οποία ανέλαβε με αυτόν τον τρόπο να εκπροσωπήσει τα ΕΛΤΑ. Είναι πολιτικά μία απολύτως επιλήψιμη ενέργεια.

3)   Ο Ανδρέας Πάτσης δεν έχει αναφέρει τίποτα εκ των παραπάνω αλλά και όσον αφορά το συνολικό ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ με το οποίο εξαγόρασε τα κόκκινα δάνεια, στο Πόθεν Έσχες του. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του ισχύοντος νόμου.

4)   Βασικό στήριγμα του Ανδρέα Πάτση στον κυβερνητικό μηχανισμό είναι ο Στέλιος Πέτσας. Φίλος κολλητός, κουμπάρος του αγαπητός, κομματικός του συνοδοιπόρος απαραίτητος.

5)   Ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εταιρειών που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων.

6)   Ο γιός του Ανδρέα Πάτση, Πάρις Πάτσης ,ετών τριάντα, στέλεχος και αυτός της Νέας Δημοκρατίας, δραστηριοποιείται με αρμοδιότητα τα κόκκινα δάνεια στον αντίστοιχο κομματικό τομέα.  Κατά μάνα ,κατά κύρη κατά νου και νοικοκύρη. Για κάποιο λόγο η σελίδα που αναφέρεται στον υιό Πάτση στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας έχει κατέβει από το απόγευμα της Τρίτης. Η επίσημη κομματική δραστηριότητα του Πάρι  Πάτση είναι « Συντονιστής θεματικής ενότητας μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων». Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή.

7) Ο Ανδρέας Πάτσης  αποπέμφθηκε από την Νέα Δημοκρατία αλλά ο μηχανισμός ο οποίος τον στήριξε τις παρανομίες του είναι εκεί. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης οφείλει να υποβάλει την παραίτηση του και κατόπιν να δώσει εξηγήσεις. Μιλάμε για υπαρκτό ενυδρείο διαφθοράς εντός του κυβερνητικού και του κομματικού μηχανισμού. Πρόκειται για θεσμικό κατήφορο . Τέλος. 


Σχόλια