Σκάνδαλο Novartis: Επιβεβαιώνεται η φυγή Μανιαδάκη στο εξωτερικό

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρεται να έχει αναρτήσει στο προφίλ του στην διαδικτυακή πλατφόρμα, ο Νίκος Μανιαδάκης, τον οποίον έσπευσε να υπερασπιστεί πρώτος πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνει, πλέον τόπο διαμονής το Άσκοτ στη Βρετανία.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, φυσικά, δεν τελεί υπό κάποιον περιοριστικό όρο, ωστόσο φαίνεται πως έφυγε από τη χώρα μετά τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην ανακρίτρια, πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν πηγή του και ότι, ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο εκδότης του Documento, άλλωστε, είχε προειδοποιήσει προ ημερών τη Δικαιοσύνη να αναλάβει δράση προτού ο Νίκος Μανιαδάκης διαφύγει στο εξωτερικό.

Την Κυριακή, ο Κώστας Βαξεβάνης, με ανάρτησή του, ανέφερε ότι «ζήτησα από την ανακρίτρια να καλέσει τον Μανιαδάκη να καταθέσει ενόρκως για τις συνομιλίες μαζί μου. Δεν το έκανε. Προειδοποίησα στην απολογία μου ότι η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη δημιουργίας ενός νέου Χριστοφοράκου. Από την Πέμπτη ο Μανιαδάκης είναι στο Ασκοτ της Αγγλίας».

Στον δημοσιογράφο έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «ο κύριος Μανιαδάκης απηλλάγη οριστικά με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για όλα αυτά. Αρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει».

«Μήπως ο Αδωνης Γεωργιάδης γνωρίζει να μας πει γιατί ο φίλος και σύμβουλός του, Μανιαδάκης, έφυγε στο εξωτερικό αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε ότι εκβιαζόταν από τον Στουρνάρα και την παρέα του;» ρώτησε μέσω twitter ο Κ. Βαξεβάνης. Στη νέα απάντησή του ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε -συγχέοντας χρονικές στιγμές- πως «ο κ. Μανιαδάκης προσπάθησε να φύγει στο εξωτερικό μετά από ένα δημοσίευμα στο Documento που τον απειλούσε ευθέως ότι εάν ως προστατευόμενος μάρτυρας δεν έλεγε όσα θέλατε εσείς τότε ότι θα του αφαιρούσατε την προστασία και θα του ασκούσατε δίωξη».

Σχόλια