KATAΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ


KAΤΑΘΕΣΑΜΕ ΝΕΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΩΝ 


Δεν σας προλαβαίνουμε Δήμαρχε


Τη μία καλωσορίζετε τα σαπιοκάραβα, την άλλη συμφωνείτε με τον καταπατητή ΟΛΠ, την άλλη αρνείσθε να ελέγξετε τα ναυπηγεία σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ, τώρα ανάψατε πράσινο φως στην καταπάτηση δημόσιου δασικού κτήματος, αιγιαλού, παραλίας και αρχαιολογικής ζώνης απολύτου προστασίας. 


Ως εδώ!. Εσείς μπορεί να απεχθάνεστε τα ένδικα μέσα, εμείς όμως επιμένουμε σε αυτά… αν δεν έχετε αντίρρηση. 

Μη έχοντας άλλο τρόπο να αντιδράσουμε στη σχεδιαζόμενη καταπάτηση δημόσιας  έκτασης από την Εταιρεία Θ. Μπεκρής και Σια ΕΠΕ, η οποία συντελείται με την “ευγενική συμφωνία” τη δική σας, της Κοινότητας Αμπελακίων της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά παράνομων ενεργειών και αποφάσεων που αφορούν το Ναυπηγείο Μπεκρή. Είναι μακρύς ο κατάλογος της παρανομίας και της αυθαιρεσίας ο οποίος περιλαμβάνεται στη μηνυτήρια αναφορά και ίσως κάποτε βρεθούμε αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες. 


Μην ανησυχείτε όμως, θα μάθετε και... τα ονόματα της Επιτροπής για τα οποία τόσο πολύ “κόπτεσθαι” . 


Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, επισκεφθήκαμε την Αντιπεριφερειάρχη κα Μπόγρη και την ενημερώσαμε για τις κινήσεις μας, στο πλαίσιο προστασίας των αρχαιολογικών χώρων. Με χαρά ακούσαμε ότι συμφωνεί με τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και μας ενημέρωσε ότι έχει διατάξει πλήρη έλεγχο των ρυπογόνων μονάδων στο πλαίσιο ελέγχου και αποκατάστασης της νομιμότητας. Ελπίζουμε ότι ο έλεγχος θα είναι πλήρης, ουσιαστικός και σε βάθος, διότι η παρανομία είναι διαχρονική, βαθιά και προκλητική. Αναμένουμε. 


Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

 






 

Σχόλια