ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ, ΕΛΕΟΣ !!!

                                                         Γιώργος  Φήμης

Σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας Τρίτη 15/3/22 και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορούσε την μεταφορά των σαπιοκάραβων, επιβλαβών, επικίνδυνων και ναυαγίων από την Ελευσίνα στον Αρχαιολογικό Χώρο του νησιού μας και συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Πούντας που γειτνιάζει με το Λιμάνι της Αρχαίας Σαλαμίνας, απέναντι από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Κατά την δική μου πάντα γνώμη αυτό που
βγήκε ξεκάθαρα στην επιφάνεια είναι πως τον τόπο μας υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες πολιτών για το θέμα προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος α) αυτοί που αγνοούν, β) αυτοί που αδιαφορούν , γ) αυτοί που θέλουν την διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης και δ) αυτοί που δεν θέλουν την συνέχεια της.
Προσωπικά ανήκω στη δ) κατηγορία και έμπρακτα προσπαθώ εδώ και 20 και πλέον χρόνια για την σωτηρία του ΟΛΟΥ Ιστορικού Αρχαιολογικού Τόπου της Ναυμαχίας και της Αρχαίας Σαλαμίνας των κλασικών χρόνων.
Το Σύνταγμα της πατρίδας μας μου δίνει αυτό το Δικαίωμα για τις πράξεις μου στο άρθρο 24 παράγραφος 1 (Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός).
Ως εκ τούτου και για την επίτευξη της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος είμαι διατεθειμένος να συμπράξω και με τον " δια@@@ο" ακόμα !!!! Με όποιον τρόπο μπορώ.
Όσον αφορά τη λυσσαλέα μανία για τα ονόματα που απαρτίζουν την Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών Χώρων για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο (λες και αυτό είναι το θέμα - ΝΤΡΟΠΗ), η απάντηση που έπρεπε να δοθεί και δεν δόθηκε είναι πως η εν λόγω Επιτροπή έχει κάνει δύο δημόσιες εκδηλώσεις α) συνέντευξη τύπου στο VIENTO, β) ομιλία του κ Μπελαβίλα καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος και της Βλαζάκη Αρχαιολόγου στην αίθουσα Δημ.Μπογρη, με θέμα. « ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ» όπου ήταν καλεσμένη η Δημοτική Αρχή (και δεν μας τίμησε με την παρουσία της.) γ) ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την σχολή Δοκίμων δ) 2 ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ,ε) μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πειραιά με υπογραφές .
Είκοσι και πλέον έγγραφα προς διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες.
Και σχετική επερώτηση στη Βουλή από την κα Μπακαδήμα.
Όσοι λοιπόν ρωτούν για τα ονόματα της επιτροπής λες και αυτό ήταν το θέμα του δημοτικού συμβουλίου εκτίθενται για την δική τους ανυπαρξία σε όσους πολίτες το παρακολουθήσαμε !!
Και τέλος αν η λύση του προβλήματος για την σωτηρία του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τόπου της Ναυμαχίας και του περιβάλλοντος είναι τα ονόματα της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων, σημειώστε πρώτο το δικό μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΗΜΗΣ και το θεωρώ ΤΙΜΗ ΜΟΥ με πολύπλευρη έντονη και συνεχή δραστηριότητα.....

Σχόλια