Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, εχθές στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας η εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας και της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος με θέμα: "Κύπρος - 48 χρόνια Κατοχής - Το χρέος της Ελευθερίας"



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, εχθές, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας η εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας και της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος με θέμα: "Κύπρος - 48 χρόνια Κατοχής - Το χρέος της Ελευθερίας".

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας καλωσόρισε και υποδέχτηκε τους ομιλητές κ. Γιαννάκη Ομήρου πρ. Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής. Ο κεντρικός άξονας της συζήτησης περιήλθε γύρω από την συμπλήρωση των 48 ετών από την οδυνηρή εισβολή στην Κύπρο και τα επακόλουθα γεγονότα που έφεραν το χωρισμό του νησιού. Το μήνυμα που ήχησε ήταν πως πάντα η μνήμη μας θα είναι στην Κύπρο και σε όσους αγωνίστηκαν και έχασαν την ζωή τους για την ελευθερία της.

Τόσο ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο Υφυπουργός υπογράμμισαν πως οι χρόνιες συνέπειες της κατοχής που κάνουν την Κύπρο να είναι σήμερα η μοναδική  ευρωπαϊκή χώρα που είναι  διχοτομημένη, εντείνουν την κάθε προσπάθεια για δίκαιη λύση.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και επεσήμανε πως Ελλάδα και Κύπρος είμαστε ένα.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, αφού τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω του covid 19. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δημότες του νησιού και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι παρών στα μεγάλα θέματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου


Σχόλια