Ενημέρωση για την υπόθεση «Ψευτοΐδρυμα Σαλαμίς»

 Γιάννης Στεφάνου

ΦΩΤΟγράφος

Σαλαμίνα, τηλ. 69 78 157 451

troxartes@gmail.com

Σαλαμίνα 9 Δεκεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημέρωση για την υπόθεση «Ψευτοΐδρυμα Σαλαμίς»

 

Χθες 8 Δεκεμβρίου 2021 στο Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σαλαμίνας, στο Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας, εκδικάστηκε η μήνυση του Χρήστου Μαριδάκη εναντίον μου και η υπόθεση έληξε με αίσιον αποτέλεσμα.

 

Ως γνωστόν ο Χρήστος Μαριδάκης ως πρόεδρος του νομικού μορφώματος «Ίδρυμα Σαλαμίς - Διεθνές Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουριστικής Αναπτύξεως Σαλαμίνας (Μ.Κ.Ο.) και διακριτικό τίτλο «Ίδρυμα Σαλαμίς» με είχε μηνύσει το έτος 2016 διότι, στις 5.6.2016 κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωος Ευάγγελου Λουκά Κουταλιανού έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, είχα χαρακτηρίσει δημοσίως το ως άνω «Ίδρυμα Σαλαμίς» ως Ψευτοΐδρυμα.

 

Στην δίκη, το Δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του α. την κατάθεση του μηνυτή Χρήστου Μαριδάκη, β. τις καταθέσεις πέντε μαρτύρων κατηγορίας και ενός υπεράσπισης και τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, απεφάνθη ότι ο χαρακτηρισμός ψευτοΐδρυμα που έδωσα στο Ίδρυμα Σαλαμίς σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διότι αφενός δεν υφίσταται συκοφαντική δυσφήμηση για νομικό πρόσωπο και αφετέρου δεν υπάρχει Ίδρυμα Σαλαμίς, και ότι ο χαρακτηρισμός ψευτοΐδρυμα είναι κυριολεκτικός!

 

Όπως αποδείχτηκε, στην ουσία ο Χρήστος Μαριδάκης και οι συν αυτώ ίδρυσαν μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑμΚΕ) με κεφάλαιο 100 ευρώ (!) και την βάφτισαν αυθαίρετα με τον μεγαλοπρεπή τίτλο «Ίδρυμα Σαλαμίς - Διεθνές Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουριστικής Αναπτύξεως Σαλαμίνας (Μ.Κ.Ο.), όπως οι καλόγηροι του Μεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας ψάρι!

 

Σημειώνω ότι την υπεράσπισή μου ανέλαβε η δικηγόρος κ. Νότα Πρωτονοταρίου

την οποία και ευχαριστώ πολύ.

 

Κατόπιν τούτων αθωώθηκα πανηγυρικά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, υλικό και διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση

είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας.

 

 

Ιωάννης Σ. Στεφάνου

Σχόλια