ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ε. Παπανικολάου 10 Σαλαμίνα 

solidaritysalaminas@gmail.com 

Σαλαμίνα, 13/12/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Κυριακή 12/12/21, η Αλληλεγγύη για Όλους Σαλαμίνας, εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία μια  νέα μορφή αλληλέγγυων δράσεων, αυτή της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας,  με το επίκαιρο και φλέγον θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Οι γυναικοκτονίες, η κορυφή ενός  αιματοβαμμένου παγόβουνου, η έμφυλη σωματική και ψυχική βία, τα αφανή θύματα αυτής  της υπόθεσης, τα παιδιά, δε μπορούν να αποτελούν πια ταμπού, πρέπει να «ανοιχτούν» και να  συζητηθούν.  

Οι ομιλήτριες Γεωργία Πετράκη (καθ. Παντείου Πανεπιστημίου), Σοφία Βαγενά (αστυνομικός),  Ματίνα Πούλου (δικηγόρος – Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά), κατέδειξαν με τις εξαιρετικές  εισηγήσεις τους την ένταση του φαινομένου, την ανάγκη θεσμικών αλλαγών αλλά και την  ευθύνη όλων μας στην αντιμετώπισή του. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α και Β Πειραιά Θ. Δρίτσας και Ν. Κασιμάτη, οι π. Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Καρακώστα και Ε. Σταματάκη, τα μέλη της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Χ. Φωτιάδης και Ζ.Τσίπρα (συντονίστρια ΝΕ Αν.Αττικής), οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαλαμίνας Σ.  Καρνέση και Θ. Μπάγιος, ο πρ. του εργ. κέντρου Σαλαμίνας Γ. Κατωπόδης, ο κος Βαξεβανίδης  πρ. Αθλ. Σωματείου ΠΡΩΤΕΑΣ, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί επιστήμονες  και πλήθος κόσμου.  

Όσοι δε μπόρεσαν να παρεβρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να την παρακολουθήσουν στο  διαδίκτυο (fb Αλληλεγγύη για Όλους Σαλαμίνας). Ευχαριστούμε τον κ. Σεβαστιάδη για τη  δωρεάν μαγνητοσκόπηση και φωτογράφηση.

Με την ελπίδα η εκδήλωση αυτή να δώσει το έναυσμα και για άλλες παρόμοιες, η ΑγΟ  Σαλαμίνας θα συνεχίσει να αναδεικνύει κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα της επικαιρότητας. 

Ανακοίνωση: έως την Τετάρτη 29/12/2021 θα γίνεται συλλογή τροφίμων στα γραφεία της  Αλληλεγγύης για τηδιάθεσή τους την Πρωτοχρονιά σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.  Πληροφορίες: 697 5692669


Σχόλια