Πόρισμα - κόλαφος για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή

Πόρισμα - κόλαφος για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή

Την πειθαρχική δίωξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά που προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, ζητεί  ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, εγκαλώντας τον για «υπέρβαση των ορίων ελέγχου», κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ήταν επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Αξιολογώντας τα στοιχεία  από την πειθαρχική έρευνα που διενήργησε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, εμφανίζεται «καταπέλτης» για τον κ. Αγγελή στον οποίο καταλογίζει ότι με την άσκηση των καθηκόντων του ως εποπτεύων των εισαγγελέων Διαφθοράς, όχι μόνο ξεπέρασε τα δικονομικά «εσκαμμένα», αλλά επέδειξε, το επίμαχο χρονικό διάστημα μία στάση αναξιοπρεπή που  δεν συνάδει με την ιδιότητα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Μιχάλης Πικραμένος
Μιχάλης Πικραμένος

Μία ημέρα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, ο κ. Αγγελής επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις, αναλαμβάνοντας ο ίδιος… δράση. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί κατ΄ εφαρμογή του άρ.  20 παρ. 2 του Συντάγματος , ακρόαση προτού  ληφθεί η  απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, με βάση το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, Μιχάλη Πικραμένου.

Με επιχειρηματολογία που παραπέμπει περισσότερο σε κομματικό στέλεχος και λιγότερο σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο κ. Αγγελής, αποδίδει την «κόλαση» την οποία ζει σε σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!.


Σχόλια