Διώξεις κατά Novartis στα αζήτητα των ειδήσεων

       

 Στον εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη οι δικογραφίες της Novartis  


   Εκδόθηκε το ΦΕΚ για αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη.

Δύο ημέρες αφού η πρώην πλέον εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος οκτώ στελεχών της Novartis κι ενώ παραμένουν ακόμα ανοιχτές οι δικογραφίες για δύο πολιτικά πρόσωπα, εκδόθηκε το ΦΕΚ αντικατάστασής της όπως ο νέος Νόμος Μητσοτάκη ορίζει. Συμπτωματικά, την ίδια μέρα με την παραγγελία των διώξεων ο πρωθυπουργός δήλωνε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι κανένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δεν φέρει ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο.

Στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για τη δικογραφία που έκλεισε το 2019, αλλά λόγω των καθυστερήσεων από τις προσφυγές της εταιρείας οδήγησε τελικά στις διώξεις των στελεχών της στις 13.1.2021, γράφαμε πως «αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία για τις τυχόν ευθύνες δύο ακόμα πρώην υπουργών (Αδ. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλου) δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί όπως και η τρίτη μεγάλη δικογραφία που αφορά μια σειρά μεγαλογιατρών που έλαβαν υπέρογκα ποσά από την εταιρεία.


Μετά την άσκηση των διώξεων κατά των στελεχών της Novartis για αποδοχή και ξέπλυμα είναι βέβαιο ότι αναμένεται σύντομα το ΦΕΚ της αντικατάστασης της Ελένης Τουλουπάκη, όπως και της άρον άρον μεταλαμπάδευσης των εκκρεμών δικογραφιών από τα χέρια της “φυσικού αυτουργού” της σκευωρίας!» («Διώξεις κατά Novartis στα αζήτητα των ειδήσεων», «Εφ.Συν.», 13.1.2021).

Τελικά, όπως είχαμε προβλέψει, άμεση ήταν η έκδοση του ΦΕΚ και η αφαίρεση των δικογραφιών από την Ελ. Τουλουπάκη, σύμφωνα με τον πολλοστό νόμο που ψήφισε η Ν.Δ. προκειμένου ανάλογες δικογραφίες διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων να αλλάζουν χέρια (π.χ. Siemens). Τώρα η νέα Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος υπό τον προϊστάμενο εισαγγελέα κ. Μπαρδάκη καλείται να συνεχίσει τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου τοποθετούνται στο (νέο) Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών για θητεία τριών ετών ως τακτικά μέλη οι: Χρήστος Μπαρδάκης, εισαγγελέας Εφετών Αθηνών (προϊστάμενος του Τμήματος), Παναγιώτης Καψιμάλης, αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Αθανασία Βλάχου, αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, και Νικόλαος Ποιμενίδης του Αντωνίου, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά (πρώην εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού και πρόεδρος της στέγης ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας».

Σχόλια