ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

 

Mε ιδιαίτερη χαρά είδαμε σήμερα  την κα Μπόγρη τέσσερις μέρες μετά την αναφορά της κας Μενδώνης ότι  ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι «λεγόμενο»  Μνημείο , να αντιδρά.

Θα έπρεπε  όμως  κα Μπόγρη να είχατε ήδη εγκαλέσει την κα Υπουργό γιατί δεν συγκάλεσε το ΚΑΣ όπως ο νόμος ορίζει και να γνωμοδοτήσει  για τη  μη   δημιουργία Διαλυτηρίου., κάτι το οποίο δεν έκανε και άναψε το πράσινο φως  για την δημιουργία του στον Ιστορικό χώρο.

Πρωτίστως όμως κα Μπόγρη θα πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας  γιατί και σεις ως  Αντιπεριφεριάρχης Νήσων  δεν γνωμοδοτήσατε όπως ο νόμος  ορίζει με αποτέλεσμα να θεωρείται θετική η γνώμη σας  στην δημιουργία Διαλυτηρίου. Το ίδιο έκανε και ο κ. Δήμαρχος ο οποίος συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με πολύ καθυστέρηση και δεν  ελήφθη υπόψη  η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα έπρεπε κα Μπόγρη ήδη να είχατε αντιδράσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 όταν η ΕΣΑΛ παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας στη συνεδρίασή της , δέχτηκε και δεχτήκατε  με την σιωπή σας,  την αλλαγή χρήση γης στην Κυνόσουρα κάτι που στηρίζετε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ακόμη  και σήμερα εξακολουθείτε να συμφωνείτε με την κα Μενδώνη και λέτε μάλιστα ότι δικαιωθήκατε.  Δεν χρειάζεται κανένα Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. να σας πει  κα Μπόγρη ούτε σας  ούτε στην κα Μενδώνη, ότι στην Α΄ Ζώνη της Κυνόσουρας απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.  Οι νόμοι εξακολουθούν και ισχύουν. 

Δυστυχώς με παρόμοιες τοποθετήσεις τόσο εσείς όσο ο κ. Δήμαρχος,  η κοινή σας σύμπλευση  σε αυτό το θέμα ,  η μη αντίδρασή σας  για να στηρίξετε τον Ιερό χώρο και να αποτρέψετε το έγκλημα, η κοινή υπερασπιστική γραμμή σας που συμπίπτει με αυτή των Ναυπηγείων,  έδωσε το δικαίωμα στην κα Μενδώνη να  αμφισβητεί σήμερα το Μνημείο .

Εάν από την αρχή υπήρχε δυναμική και αποφασιστική απάντηση , η κα Μενδώνη δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αμφισβήτησης του Μνημείου

Κα Μπόγρη είναι αργά για δάκρυα……




Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

  


Σχόλια