AIΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΠΕ ΣΤΑ «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε»

Την 29η Οκτωβρίου 2020 η Επιτροπή  Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας  με  την συμμετοχή  και συμπαράσταση της κας   Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη , Επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τέως Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Βουλευτών Β Πειραιά κας Νίνας Κασιμάτη και Τρύφωνα Αλεξιάδη ,  καθώς επίσης και κατοίκων της περιοχής, καταθέσαμε  ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  προς τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της υπ' αριθ. πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143 από 20/07/2020 υπό στοιχεία ΑΔΑ: 664Ι4653Π8-Ψ49 απόφασης , με θέμα «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων των υφισταμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε." που βρίσκεται εντός της καθορισμένης από το Ν. 4404/2016 Χερσαίας Ζώνης Λιμένος ΟΛΠ στην περιοχή Κυνόσουρας στα Αμπελάκια Σαλαμίνας» .

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτουμε στην αίτησή μας, ζητάμε  από τον κ. Γενικό Διευθυντή  Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  να ανακαλέσει την απόφασή του  η οποία  είναι παράνομη , ενώ έχει  βλαπτικές συνέπειες από την υποβάθμιση του χώρου και την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σε αντίθετη  περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Σαλαμίνα 3/11/2020

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας 




Σχόλια