ΕΛΕΟΣ !!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

2.500 χρόνια … μετά. Η αμφισβήτηση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων από την υπουργό Πολιτισμού.

Έντονη αντιπαράθεση για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλος και τον τύμβο των Σαλαμινομάχων

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 05:03


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου για θέματα πολιτισμού, με αφορμή την κύρωση στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα αδικήματα που αφορούν πολιτιστικά αγαθά, και δύο συμφωνιών συνεργασίας με τη Νέα Ζηλανδία και το Μαυροβούνιο.
Η υπουργός Πολιτισμού, απάντησε επίσης και στις επικρίσεις της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι δεν περιφρουρεί τον τύμβο της Σαλαμίνας από «τον περιβαλλοντοκτόνο και αρχαιοκτόνο νόμο Χατζηδάκη».
«Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, είναι ‘λεγόμενος’. Δεν είναι ο τύμβος των Σαλαμινομάχων – είναι ένα ταφικό μνημείο που αφορά σε πολύ νεότερες ταφές» ανέφερε και συνέχισε: «Το υπουργείο Πολιτισμού σήμερα, αφού πήρε όλα τα μέτρα τα οποία έπρεπε να πάρει για την προστασία της Κυνόσουρας τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα μελετά την Κυνόσουρα, τα κτίσματα που είναι επί της Κυνόσουρας.
Πηγή : zougla gr.
Συνεχίζονται τα δώρα από την πολιτεία για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία. Πρώτα ενέκριναν την άδεια ανανέωσης για τα ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ δίπλα από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων
Μετά μας έφεραν τα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία όπως τα χαρακτηρίζει ο ΟΛΕ από την Ελευσίνα επειδή θα γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα . Απέναντι από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.
Και τώρα η υπουργός πολιτισμού αμφισβητεί και τον ίδιο τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.
ΕΛΕΟΣ !!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!
Μήπως οι αρμόδιες αρχές πρέπει επιτέλους να πάρουν
θέση ;


Γιώργος   Φήμης

Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΓΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου