Ελληνική σημαία μεγάλων διαστάσεων στο Δήμο Σαλαμίνας ενόψει της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επέτειο των 80 χρόνων από το ιστορικό OXI του 1940 τιμά ο Δήμος Σαλαμίνας. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία 20 τετραγωνικών. 

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη μας την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και τους ξένους κατακτητές. Η απόδοση τιμής και η άντληση διδαγμάτων αποτελεί χρέος για όλους μας», σημειώνει ο Δήμαρχος.

Η σε σημείο ορατό από όλους μας ελληνική σημαία υποδηλώνει, φέτος, μια χρονιά που το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, την υψηλή υπερηφάνεια μας και φρόνημα έναντι σε κάθε λογής πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε. 

Εορτάζουμε διαφορετικά τα 80 χρόνια από την ύψιστη πράξη αντίστασης του λαού μας εν μέσω πανδημίας καθώς δεν επιτρέπεται τη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. 

Τα γιορτάζουμε, επίσης, με την τουρκική επιθετικότητα να αγγίζει ευαίσθητες πλευρές μας καθημερινά και δίχως όρια. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, με βαθύ συμβολικό χαρακτήρα.

Ο Δήμος μας έχει το βλέμμα πια ψηλά. Ορθώνουμε ανάστημα στη δυσκολία. Ψηλά τις σημαίες μας μαζί γιατί θα τα καταφέρουμε. Είμαστε σίγουροι, η σκληρή δουλειά μας το αποδεικνύει. 

Δε θα μένουμε πίσω, ο αγώνας είναι αδιάκοπος.


Εκ του Γραφείου Τύπου


Σχόλια