Διαμαρτυρία για το έγκλημα που συντελέστηκε στον Ιερό χώρο του νησιού μας.


 


Σήμερα το πρωί στις 9.30 με πλήρη μυστικότητα  η Δημοτική αρχή και  με καλεσμένους  άτομα της   αρεσκείας της   (πλην φυσικά των αρχών του τόπου),  ως να επρόκειτο για μία εκδήλωση οικογενειακή  «τίμησαν» τους προγόνους μας στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Επίσημος προσκεκλημένος ο Υπουργός Εσωτερκών κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Δήμαρχος προτίμησε  την απόλυτη μυστικότητα φοβούμενος   προφανώς τον αιφνιδιασμό όλων εκείνων που αντιδρούν στη βεβήλωση των ιερών και   οσίων του τόπου μας .

Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας έχοντας την πληροφορία  δώσαμε σήμερα το παρόν μας  στην εκδήλωση με κόσμιο τρόπο  εκφράζοντας με τα πανό μας,  την οργή μας και την αντίθεσή μας στο έγκλημα  που  έχει διαπραχθεί στον Ιερό χώρο της Κυνόσουρας.

Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων  θα συνεχίσει να έχει βροντερή παρουσία  σε κάθε σημείο και κυρίως εκεί που παρουσιάζονται πολιτικά πρόσωπα της Κεντρικής πολιτικής σκηνής,   για να καταλάβουν  με κάθε τρόπο  το μεγάλο ιστορικό λάθος  τους δηλαδή την έγκριση διαλυτηρίου στην Ακρόπολη της Σαλαμίνας.

Μέλος της Επιτροπής παρέδωσε στον κ. Υπουργό επιστολή διαμαρτυρίας για το έγκλημα που συντελέστηκε στον Ιερό χώρων με ευθύνη όλων.

Τελειώνοντας εκφράζουμε την λύπη μας, γιατί ο κ. Δήμαρχος δε βρήκε μία λέξη να πει για το ιστορικό γεγονός και να καταδικάσει το έγκλημα εις βάρος της ιστορίας του νησιού.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Σαλαμίνα 29/9/2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σχόλια

  1. Καλά τι περίμενες από τον κνίτη που έγινε υπέρ υπουργός του Μητσοτάκη .Ρε ο Θεοδωράκος όταν ήταν νομαρχιακός σύμβουλος του Μίχα ήταν το μεγαλύτερο λαμόγιο της νομαρχίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει το θράσος ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ ,μετέπειτα στο γραφείο Λαλιώτη ,ιδιοκτήτης της πασοκικής εταιρίας δημοσκοπήσεων και επικοινωνιακός σύμβουλος του Μητσοτάκη να έρχεται στο νησί για να γιορτάσει τα 2500 της ναυμαχίας , όταν έχει δοθεί από την κυβέρνηση του άδεια διαλυτηρίου πλοίων στον αρχαιολογικό χώρο .Τι πω ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου