Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Νέα Ειδικότητα Τεχνικός Δασικής Προστασίας








Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη προσπάθειά του για την ανανέωση του προγράμματος σπουδών, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, η ειδικότητα Τεχνικός Δασικής Προστασίας.

Προϋποθέσεις εγγραφής: Απολυτήριο,οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος.

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα μαθημάτων και ένα 5ο εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση, εάν ο καταρτιζόμενος το επιθυμεί, μπορεί να υλοποιείται και ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά το 2ο εξάμηνο. Η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή.

Ενδεικτικά μαθήματα: Προστασία δασών από τις πυρκαγιές, Έλεγχος Δασικών Παραβάσεων, Δασική Νομοθεσία, Θηραματική Διαχείριση, Χειρισμός Πυροσβεστικών Οχημάτων, Φυσικό Περιβάλλον, Σωματική Αγωγή-Σκοποβολή, Πρακτική Εφαρμογή κ.ά.

Τίτλοι σπουδών: Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας,που μοριοδοτείται σε σχετικές προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.

Τομείς απασχόλησης: Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Δασικής Προστασίας μπορούν να εργαστούν σε Δήμους, σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε προστατευόμενες δασικές περιοχές, εθνικούς δρυμούς ,σε δασοτεχνικά έργα, σε ιδιωτικούς χώρους αναψυχής, σε γραφεία εξυπηρέτησης δασικών υποθέσεων, ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ιδιώτες δασοκτήμονες, σε πάρκα ως δασοφύλακες, σε εταιρίες οργάνωσης δραστηριοτήτων στη φύση του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε.

Πληροφορίες για εγγραφές: Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας,τηλ.: 216 700 30 95 (Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι κλειστά από 3 έως και 14 Αυγούστου 2020).Οι άλλες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ.: 1. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, 2. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, 3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας, 4. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, 5. Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος (Αρχιτεκτονική Τοπίου), 6. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.



Σχόλια