ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2020


ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 04.08.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2020»




 Μια  εκδήλωση αντάξια της μνήμης του Άγγελου Σικελιανού,

πραγματοποιήθηκε χθες 03/08/2020. Η απαρχή της προσπάθειας του Δήμου μας να αναδείξει την σχέση του μεγάλου αυτού Έλληνα με το νησί μας. Η Σαλαμίνα της εξωστρέφειας οφείλει να προβάλλει τον πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο και το κάνει ήδη.

Συγχαίρουμε τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαικής Τέχνης & Ιστορίας κα. Ελένη Μπίλλια πρόεδρο, κα. Λίτσα Διγενάκη αντιπρόεδρο, κα. Καίτη Παυλίδη Μπούνταλη, κ.Κωστα Τσουβαλά και κ.Κωνσταντίνο Μαριδάκη, που εργάστηκαν για αυτήν

την υπέροχη εκδήλωση

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης τον κ. Χρήστο Μυλωνά, που είχε την σκηνοθετική επιμέλεια, την κα. Μαρία Γκουτζαμάνη, ποιήτρια-αρχαιολόγο, που είχε την παρουσίαση της εκδήλωσης, τους ομιλητές κ. Σταμάτη Πορτελάνο, Καθηγητή Θρησκειοπαιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας, τον κ. Γιώργο Σπαθή μεταπτυχιακό φοιτητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίων, την κα. Μαρία Παπανικολάου, εκπαιδευτικό, τον κ. Δημοσθένη Ελευθεριάνο που ήταν στην απόδοση των ποιημάτων και τους κα. Αθηνά Βασιλείου, κ. Ανδρέα Πάνου και κα. Μαρία-Νεφέλη Παρασκευά που παρουσίασαν το μουσικό πρόγραμμα.



(Το φωτογραφικό υλικό είναι από την Εφημερίδα 'ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ' και από τον κ. Κ. Σεβαστιάδη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά).




Εκ του Γραφείου Τύπου

του Δήμου Σαλαμίνας











Σχόλια