Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Επαγγέλματα υγείας και ομορφιάς









Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας έχοντας ως στόχο την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε σύγχρονους τομείς που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας,  προσφέρει δωρεάν και ανεξάρτητα από ηλικία τη δυνατότητα σπουδών, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και στις παρακάτω, που σχετίζονται με τους τομείς της υγείας και της ομορφιάς:
1. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογί
2. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων
3. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

 Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή άλλου ισότιμου τίτλου σπουδών. Η φοίτηση είναι απογευματινή και οι διδακτικές ώρες είναι 20 την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται συνήθως σε τέσσερις ημέρες. Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα. Υπάρχει και ένα πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, την οποία εάν ο καταρτιζόμενος επιθυμεί μπορεί και να την πραγματοποιεί ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του β΄ εξαμήνου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο και μοριοδοτείται σε σχετικούς διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.  Επισημαίνεται ότι όλες οι προτεινόμενες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας το επόμενο έτος, παρέχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις προαναφερόμενες εξετάσεις πιστοποίησης.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι ειδικότητες Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας και Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων εισάγονται στο πρόγραμμα σπουδών του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή τους, καθώς οι απόφοιτοί μας θα είναι σε τοπικό επίπεδο οι πρώτοι απόφοιτοι αυτών των ειδικοτήτων έχοντας έτσι τη δυνατότητα  να διεκδικήσουν δυναμικά μία θέση στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τους επίσημους οδηγούς σπουδών οι απόφοιτοι της ειδικότητας Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας μπορούν να εργασθούν σε: Γραφεία διαιτολόγων-διατροφολόγων, Ινστιτούτα αδυνατίσματος, Κέντρα αισθητικής και ομορφιάς-Πολυδύναμα κέντρα, Καταστήματα υγιεινών τροφών, Οίκους ευγηρίας, Υπηρεσίες Catering, Παιδικούς σταθμούς, Κατασκηνώσεις, Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Φαρμακεία, Κλινικές, Νοσοκομεία, Θεραπευτήρια του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε, ενώ οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων σε δηµόσια και ιδιωτικά νοσοκοµεία, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτικά κέντρα, σε βιοµηχανίες παραγωγής ιατρικών οργάνων, σε εµπορικές αντιπροσωπείες και καταστήµατα πώλησης ιατρικών οργάνων και ως ελεύθεροι επαγγελµατίες.

Τέλος, η ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ απευθύνεται σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο είτε επιθυμεί να σπουδάσει και να εργαστεί στον τομέα της ομορφιάς και του καλλωπισμού, τομέας  ο οποίος  θα κατέχει πάντα ένα σημαντικό ποσοστό της αγοράς, είτε επιθυμεί να σπουδάσει για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του με βάση τις κλίσεις του και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.


Οι άλλες προτεινόμενες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος), Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων).


Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ.Πηγής  21, Σαλαμίνα.
Τηλ.: 216 700 30 95
Ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr



Σχόλια