ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας εκφράζει την έντονη διαφωνία του για την προοπτική κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ή έστω της λειτουργίας του έως τις 3.00 το μεσημέρι σαν να πρόκειται για μια οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία.

Το θεωρούμε αδιανόητο σε ένα νησί με 40.000 μόνιμους κατοίκους  που τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε τριπλασιάζονται, που δεν διαθέτει ούτε ένα Νοσοκομείο προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες παρά μόνο το Κέντρο Υγείας να κλείνει και αυτό λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Οι Βουλευτές της Περιφερείας μας, ο Δήμος Σαλαμίνας, η Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι αρμόδιοι Φορείς θα αφήσουν να συντελεστεί αυτό το «έγκλημα» σε βάρος του λαού της Σαλαμίνας?

Την Πέμπτη 30/7/2020 και ώρα 8.30 το πρωί που θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΥΝ θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να εκθέσουμε την πραγματική κατάσταση που βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, χωρίς γιατρούς, με τα περισσότερα μηχανήματα εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όσο και οι πολίτες που έχουν την ατυχία να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη και γνωρίζουν ότι στην Σαλαμίνα αυτό ισοδυναμεί με «κατάρα» καθώς θα πρέπει να μεταβούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά και να προσεύχονται να προλάβουν.

Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για να επανδρωθεί το Κέντρο Υγείας με γιατρούς και να εξοπλιστεί με μηχανήματα σύγχρονα ούτως ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ιατρική βοήθεια  στους ασθενείς και να μην λειτουργεί ως Κέντρο παραπομπής των ασθενών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Αττικής.

                                                                
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                             ΣΠΕΡΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ          
...




 

Σχόλια

  1. Ετοιμάζονται να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και εν μέσω πανδημίας μάλιστα; Ωραία πράγματα! Θα προσευχόμαστε δηλαδή να μη χρειαστούμε πρώτες βοήθειες σε αυτό το νησί! Οι γιατροί αυτοί έδωσαν πρώτες βοήθειες και χειρούργησαν τον άντρα μου όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε κάποιες εργασίες που έκανε στο σπίτι μας. Ούτε θέλω να το σκέφτομαι να έπρεπε να πάει στον Πειραιά με τέτοια αιμορραγία! Είστε ανάλγητοι και επικίνδυνοι! Δεν είναι όλα κόστος-κέρδος, κύριοι της ΝΔ, κι αν δε θέλετε να ψάχνετε τις ψήφους σας στο περίφημο...γαλάζιο νησί, μια που μόνο αυτές φαίνεται να σας ενδιαφέρουν, καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε! Υπάρχει και η ανθρώπινη ζωή! Στηρίξτε το δημόσιο σύστημα υγείας κι αφήστε τις νεοφιλελεύθερες εμμονές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου