Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Ολοκλήρωση εργαστηριακών μαθημάτων στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας







Ολοκληρώθηκαν για το εαρινό εξάμηνο τα εργαστηριακά μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Η Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. ευχαριστεί τους εκπαιδευτές κ. Κουλούρη Αγορίτσα και κ. Μπούζα Λουκά που ανέλαβαν τη διδασκαλία των εργαστηρίων προσφέροντας υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση στους σπουδαστές μας, καθώς και τη Διεύθυνση του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας για τη σημαντική συνεισφορά της στην υλοποίηση αυτών των μαθημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για τη φετινή χρονιά 2019-2020, ήταν το μοναδικό Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής, από τα Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο λειτούργησε η παραπάνω ειδικότητα.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας υιοθετώντας την αρχή του διαρκούς εμπλουτισμού του προγράμματος των σπουδών του θα συνεχίσει και στο επόμενο έτος 2020-2021 τη λειτουργία του με ειδικότητες που σε τοπικό επίπεδο θα προσφερθούν για πρώτη φορά. Ειδικότερα για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τομέα της υγείας, τους ενημερώνουμε ότι θα προτείνουμε τη λειτουργία της ειδικότητας Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων.

Ο κάτοχος διπλώµατος αυτής της ειδικότητας µπορεί να απασχοληθεί σε δηµόσια και ιδιωτικά νοσοκοµεία, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτικά κέντρα, σε βιοµηχανίες παραγωγής ιατρικών οργάνων, σε εµπορικές αντιπροσωπείες και καταστήµατα πώλησης ιατρικών οργάνων και ως ελεύθερος επαγγελµατίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications/Details/1321, από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (www.gsae.edu.gr → Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων →Νέες Ειδικότητες ) και από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 216 700 30 95, email: mail@iek-salam.att.sch.gr).

Εκτός από την ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων θα προταθούν να λειτουργήσουν και οι ειδικότητες: 1. Αρχιτεκτονική Τοπίου, 2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, 3. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, 4.Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, 5.Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 6. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

Σχόλια