Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Γνωριμία με τη νέα ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου





Είσαι απόφοιτος οποιουδήποτε τύπου Λυκείου; Αγαπάς τα φυτά και θέλεις να μάθεις περισσότερα για την καλλιέργειά τους; Θέλεις να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου ή να ασχοληθείς επαγγελματικά σε θέσεις όπως: τεχνικός ανάπτυξης και συντήρησης έργων τοπίου (π.χ. πάρκα, πλατείες), αυτοαπασχολούμενος αναλαμβάνοντας την περιποίηση κήπων και άλλων χώρων πρασίνου, υπάλληλος στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έργα αστικού και περιαστικού πρασίνου, ως τεχνικός σε φυτοτεχνικές μονάδες ή σε καταστήματα πώλησης φυτών και ειδών κήπου;




Εάν η απάντηση είναι θετική, το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, σου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσεις στην ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος).




Η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή και διαρκεί 4 εξάμηνα. Υπάρχει και ένα 5ο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, η οποία μπορεί και να υλοποιείται ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση του 2ου εξαμήνου. Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.




Ενδεικτικά μαθήματα: Φυτοτεχνία, Φυτοπροστασία, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις, Κηποτεχνικές Εφαρμογές, Αρχιτεκτονική και διαμόρφωση τοπίου, Μελέτη -Οργάνωση Χώρων Πρασίνου και Αναψυχής, Πρακτική Εφαρμογή κ.ά.




Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας



Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα

Σχόλια