Έναρξη του Προγράμματος για το επετειακό έτος "Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, κόβει την κορδέλα της έναρξης του προγράμματος για το Επετειακό Έτος Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020.

Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης όπως αντιστοιχεί σε ένα βαθύτατα ιστορικό τόπο και με την ευπρέπεια που του αναλογεί, ο Δήμαρχος ασπαζόμενος την ευθύνη και το σεβασμό του εν λόγω έργου και εκπονώντας μαζί με την Διοίκηση του ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ του Δήμου Σαλαμίνας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο ‘ΠΡΩΤΕΑΣ’ και την Alter Bike Tours, έναν μακρύ αγώνα όπως απαιτήθηκε για την ανάγκη του σχετικού σχεδιασμού προκειμένου να ανταποκρίνεται στην υπερήφανη καταβολή κάθε Σαλαμίνιου που θέλει να εκπροσωπεί επάξια, προχώρησε σε ανακοινώσεις και ευχαριστίες.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε για την αμέριστη στήριξη τους τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη καθώς και τους συνδιοργανωτές των αγώνων.

Με περίσσιο σθένος και προσπάθεια η εξωστρέφεια του νησιού ξεκινά να επιτυγχάνεται με την έναρξη του προγράμματος των διεθνών αθλητικών αγώνων ποδηλασίας - ένα διόλου τυχαίο σημείο εκκίνησης αφού αποτελεί συνώνυμο επιμονής, άμιλλας και συμμετοχικότητας.

Η Σαλαμίνα γίνεται το νησί φιλοξενίας για 140 αθλητές από 24 χώρες και αποκτά ένα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα συνένωσης και ομαδικού πνεύματος.

Ένα πολυσχιδές και πλούσιο εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό πεδίο εκδηλώσεων με στόχο ένα πρόγραμμα δράσης και αναζωπύρωσης της ιστορικότητας του έτους ορόσημο είναι έτοιμο να ακολουθήσει και να καταστήσει το νησί μας την κοιτίδα πολιτισμού που οφείλει στο ένδοξο παρελθόν της.

Δηλώσεις του Δημάρχου ότι ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση μπορούν να έχουν πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ήχησαν δυνατότερα στην σημερινή συνέντευξη τύπου, ενώ τα αναγκαία βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του αθλητισμού σε πυλώνα ανάπτυξης, αναγνωσιμότητας και οικονομικής ανόδου έχουν ήδη σταθερά γίνει.

Η δυναμική του Δήμου Σαλαμίνας και των εκπροσώπων της περνά από την θεωρία στην πράξη. Είμαστε εδώ και ξεκινάμε.




Εκ του Γραφείου Τύπου


Σχόλια