Τα Σχολεία και η Παιδεία Πρώτη Προτεραιότητά μας

Σαλαμίνα, 29.11.2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η κατανομή χρημάτων στις σχολικές μονάδες και από τις δυο
Σχολικές Επιτροπές (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει νέα κατανομή, μετά την απόδοση της Δ’ δόσης των Κ.Α.Π. στους δήμους με τη σχετική απόφαση της Δ.Ε.Π. Όπως είχαμε δεσμευτεί, μιλώντας για ολόπλευρη στήριξη των σχολείων στην καθημερινή τους λειτουργία:
▪ Υπερδιπλασιάσαμε τα χρήματα που θα λαμβάνει κάθε νηπιαγωγείο (τα νηπιαγωγεία μας έλαβαν από €400 - €600)
▪ Αυξήσαμε τα χρήματα των κατανομών στα Δημοτικά Σχολεία (θα λαμβάνουν πλέον από €700 - €1000)
▪ Υπερδιπλασιάσαμε τα χρήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια (από €700 - €1000 και €3.300 στο ΕΠΑΛ – πρωινό, εσπερινό και εργαστήρια)
Επιπλέον, συγκροτούνται άμεσα από τις Σχολικές Επιτροπές τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας (όπως άλλωστε ορίζει και η κείμενη νομοθεσία) στο οποίο συμμετέχουν ο διευθυντής σχολικής μονάδας, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος συλλόγου γονέων, ένας εκπρόσωπος συλλόγου διδασκόντων και ένα εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις Σχολικές Επιτροπές για απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, καθώς και οι συντηρήσεις (σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για εξοικονόμηση πόρων, ώστε αυτά να διοχετευθούν στα σχολεία μας) σε όλους τους καυστήρες και τα κλιματιστικά των σχολείων και νηπιαγωγείων μας.
Την ίδια στιγμή, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών ολοκλήρωσαν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και ήδη από σήμερα ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου στα σχολεία μας. Ήταν άλλωστε δέσμευσή μας, πριν καν το πρώτο κρύο, τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές όπως τους αξίζει και τους αρμόζει.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ◆ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 1 ◆ 18900 ◆ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΛ: 213 2027300

Σχόλια