Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Απεργία Τρίτη και Τετάρτη


Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν από αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, αντιδρώντας στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός, με απόφαση του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου.
Έκκληση στους πολίτες να μην βγάζουν απορρίμματα στο δρόμο, απηύθυνε ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας.

Ο κ. Βασίλης Γκιτάκος αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ , μιλώντας στον «Αθήνα 984» υπογράμμισε ότι «γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων με λιγότερα ωστόσο δρομολόγια». Παράλληλα, επεσήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιείται αποκομιδή σε ειδικούς χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες». Τέλος, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η Ομοσπονδία ζητά την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει στους Συλλόγους πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων πρέπει να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.).

Σχόλια