ΤΟΥΡΝΟΥΑ 'ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, κατά κοινή ομολογία, το 1ο Τουρνουά βόλεϊ "Εύα Πετροχείλου" που διοργάνωσε ο Τελαμώνας Σαλαμίνας στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.
Η 1η μέρα περιλάμβανε αγώνες μίνι 3×3 με συμμετοχές από τις ομάδες του Τελαμώνα και του Ευριπίδη. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και οι μικρές αθλήτριες μάς γέμισαν ελπίδες για το μέλλον του αθλήματος στο νησί μας!
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των γυναικείων ομάδων. Πρώτος αναδείχθηκε ο Εθνικός Πειραιώς μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό με την ομάδα του Τελαμώνα. Ο αγώνας ήταν πραγματική διαφήμιση του βόλεϊ καθώς τα είχε όλα: υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ανατροπές στο σκορ και πάθος για τη νίκη εκ μέρους και των δύο ομάδων. Τελικά, ο Εθνικός επικράτησε με 3-2 του Τελαμώνα, ο οποίος νικήθηκε από την κούραση, καθώς το πρωί είχε προηγηθεί ένα επίσης απαιτητικό παιχνίδι με τον Πειραϊκό. Την 3η θέση κατέλαβε ο Ευριπίδης που κατάφερε στο μικρό τελικό να κερδίσει τον Πειραϊκό με 3-2.
Η πιο συγκλονιστική στιγμή, ωστόσο, όλης της διοργάνωσης ήταν όταν ο μικρός αδελφός της Εύας παρέλαβε ένα κύπελλο αφιερωμένο σε αυτή και μια μπάλα με το όνομά της. Στόχος άλλωστε αυτού του τουρνουά ήταν πρωτίστως να τιμηθεί η μνήμη της, αλλά και να αναδειχθεί η τραγική διάσταση των τροχαίων ατυχημάτων και η δύναμη του αθλητισμού που μας ενώνει.
Αυτό το μήνυμα μεταδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο, όταν όλες οι ομάδες στο τέλος ενώθηκαν, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγωνιστικούς χώρους.
Στο σημείο αυτό η διοίκηση του Τελαμώνα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις ομάδες για την πρόθυμη συμμετοχή τους και τη συνεργασία. Επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στην ΕΣΠΕΔΑ που έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα της και τον πρόεδρο κ. Κογκαλίδη Γεώργιο προσωπικά που παραβρέθηκε στον τελικό. Παρέστη επίσης και ο κ. Κογκαλίδης Ελευθέριος Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΔΑ. Ευχαριστούμε πολύ και τον σύνδεσμο διαιτητών και τον πρόεδρό του κ. Παπαχατζή που μας τίμησε με την παρουσία του, όπως και τους διαιτητές κ. Μπολοβίνο, Γιατράκο, Τοψιδέλη, Παπαστάμο, την γραμματεία κ. Σαμολαδά (φύλλα αγώνων) και κ. Μουζακίτη (πίνακα σκορ) που πρόθυμα διέθεσαν το χρόνο τους και σφύριξαν αφιλοκερδώς. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Σαλαμίνας, και ειδικότερα στην Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας κ Πολιτισμού και στον ΑΚΟΙΠΟΠ που μας βοήθησαν στη διοργάνωση. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Παναγόπουλος παραβρέθηκε την 1η μέρα και δε δίστασε να παίξει και ο ίδιος βόλεϊ με τις αθλήτριές μας, ενώ τον τελικό παρακολούθησαν και έκαναν τις απονομές ο αντιδήμαρχος δημοσίων έργων και αναπληρωτής δημάρχου κ. Ν. Κόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αθ. Αλαΐσκας και κ. Ελ. Μπίλλια, ο κ. Κογκαλίδης Ελ. και ο κ. Παπαχατζής..

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως το απευθύνουμε στο φίλαθλο κοινό, το οποίο κατέκλυσε το γήπεδο, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του την Εύα και δε σταμάτησε στιγμή να ενθαρρύνει τις αθλήτριες, αποδεικνύοντας ότι το γυναικείο βόλεϊ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του φίλαθλου κόσμου της Σαλαμίνας.
Ως τμήμα Volleyball του Τελαμώνα Σαλαμίνας θα θέλαμε τέλος να ζητήσουμε συγγνώμη για τις όποιες ατέλειες της διοργάνωσης, κυρίως λόγω απειρίας, και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε αυτό το τουρνουά αθλητικό θεσμό και να αναδείξουμε την ομορφιά του αθλήματος και του τόπου μας!
Αναλυτικά αποτελέσματα:
-Ευρυπίδης -Εθνικός 0-3
-Τελαμώνας- Πειραϊκός 3-1
-Μικρός τελικός: Ευριπίδης-Πειραϊκός 3-2
-Μεγάλος τελικός: Τελαμώνας- Εθνικός 2-3.

Σχόλια