Κάδοι ανακύκλωσης (προς Δήμο)














ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



Σαλαμίνα
12/6/2019
Αριθμός Πρωτοκόλλου
171
Ταχ. Δ/νση:Πολυχρόνη Λεμπέση 80    & Ηροδότου
ΠΡΟΣ:


KOIN:



Δήμο Σαλαμίνας , τμήμα καθαριότητας, πρασίνου, περιβάλλοντος

Γραφείο Δημάρχου




Τ.Κ. - Πόλη:18900 Σαλαμίνα

Τηλέφωνο - FAX:
6977197473

Ιστοσελίδα:
www.perivos.gr

ΗλΤαχυδρομείο:
perivos@yahoo.gr


ΘΕΜΑ:









Κάδοι ανακύκλωσης

Ο ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ χαιρετίζει την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης πολλαπλών ρευμάτων στην κεντρική ιχθυαγορά της Σαλαμίνας από το Δήμο Σαλαμίνας. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «πράσινο σημείο» όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν έστω και αυτή τη μικρή ποσότητα υλικών που αυτό μπορεί να διαχειριστεί. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι λειτουργικό και ότι θα υπάρξει επέκταση και σε άλλα σημεία του νησιού. Για την καλύτερη λειτουργία του όμως θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: 

- Ο κάδος για οργανικά ίσως να μην έπρεπε να είναι μαζί για τους ακόλουθους λόγους: Μεγάλος αριθμός πολιτών δε γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να ρίχνεται σε αυτόν τον κάδο, με αποτέλεσμα να τον καταστήσει μη εκμεταλλεύσιμο. Επίσης αν ριχτούν ζωικά κατάλοιπα (που είναι οργανικά) η δυσοσμία που θα εκλύεται, καθώς θα επιτελείται αναερόβια σήψη, θα είναι σε τέτοια ένταση που θα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. 
- Ο κάδος για το γυαλί μάλλον αποτελεί πλεονασμό μιας και σε όλο το νησί υπάρχουν οι ανάλογοι κώδωνες για το ίδιο υλικό. Θα μπορούσε λοιπόν η αντίστοιχη θέση να ήταν για κάποιο άλλο υλικό ή έστω για το πλαστικό, μιας και ως ελαφρύ και ογκώδες πλαστικό γρήγορα γεμίζει τους άλλους κάδους. 
- Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών με παράλληλη συνέπεια από τη δημοτική αρχή ως προς την συντήρηση και τη συλλογή των υλικών, ώστε η συγκεκριμένη θέση να αποτελέσει το πρώτο πραγματικό πράσινο σημείο της Σαλαμίνας που θα μάθει ο πολίτης να χρησιμοποιεί τακτικά.
                Η Γραμματέας                                                                                  Ο Πρόεδρος
            Λεμπέση Σαραντία                                                                            Μάρκος Ακύλας

Σχόλια