ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΤΕΛ

                                  


                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την καταγγελία μας, που έγινε στις 19/01/2019, στο τμήμα Μεταφορών της Περιφέρειας Νήσων, και αφορούσε την αυθαίρετη μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Σαλαμίνας, ακολούθησε μια άτυπη συνάντηση, στις 13/02/2019, με τους επικεφαλής του τμήματος της Περιφέρειας, την Δήμαρχο και φορείς του νησιού όπου έγινε συζήτηση για την μείωση των δρομολογίων, παρουσία και αντιπροσωπείας του ΚΤΕΛ με τον πρόεδρό του. Η Περιφέρεια ζήτησε από το ΚΤΕΛ να επαναφέρει τα δρομολόγια στα εγκεκριμένα το 2013 και από όλους τους φορείς να στείλουν  προτάσεις (με βάση  τα εγκεκριμένα)  εκτός από τις προτάσεις της Δημάρχου και του ΚΤΕΛ (που έγιναν τον Οκτώβρη του 2018) , προκειμένου να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό της Σαλαμίνας.
Στις 19/02/2019 και με πρωτοβουλία των φορέων έγινε συνάντηση και καταλήξαμε σε μια συνολική πρόταση που θεωρούμε ότι εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό. Ως κίνηση πολιτών και ως συμμετέχοντες στη προσπάθεια αυτή, εκφράζουμε την  ικανοποίηση μας από το αποτέλεσμα της συνάντησης, και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε και θα στηρίζουμε την υγιή αντίδραση των πολιτών στα προβλήματα, μέχρι την τελική μας δικαίωση. 
Οι θέσεις της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α  ως κίνηση πολιτών, δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα της πυκνότητας των δρομολογίων που είναι έτσι κι αλλιώς από μόνο του ένα πολύ σοβαρό θέμα, αλλά διεκδικεί συγκοινωνίες με χαμηλότερο κόστος και ασφάλεια για τον πολίτη,  με ποιότητα και συνέπεια στη μετακίνηση και να υπάρχει έλεγχος στην τήρηση όλων αυτών από τις αρμόδιες  ελεγκτικές αρχές. Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθό και απευθύνεται κυρίως στις πιο ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες της κοινωνίας μας, επίσης ένα ΚΤΕΛ πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό στις ανάγκες του επιβατικού κοινού θα έδινε λύσεις και στο αυξανόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα του νησιού. 

Πρέπει επιτέλους το νησί μας να σταματήσει να είναι παράδεισος  αυθαιρεσίας του κάθε παράνομου επιχειρηματία.
Πρέπει επιτέλους οι κρατούντες να δίνουν τη σημασία που αρμόζει στους πολίτες και τα προβλήματά τους.
Πρέπει κι εμείς ως πολίτες να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε που δυστυχώς πολλές φορές είναι και τα αυτονόητα.


       Σαλαμίνα 20/02/2019 

                                                           ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 
                                                                       Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α

Σχόλια