Ρούλα Νάννου: Η σιωπή είναι χρυσός, κε Τσαβαρή


Για όσους γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο περί προμηθειών κι εργασιών, η χθεσινή δημοσίευση του κ.Τσαβαρή περί των απευθείας αναθέσεων μόνο γέλιο προξενεί  και καλά θα κάνει να σιωπά γιατί δεν αρμόζει σε έναν πρώην Δήμαρχο ο χαρακτηρισμός του φαιδρού.
Είναι και αδιάβαστος συνάμα, αφού απευθείας ανάθεση για έργο απαγορεύεται.
Η σχέση του με τη νομιμότητα είναι γνωστή γιαυτό δεν μου προξενεί εντύπωση το ότι ενοχλείται που παράγουμε έργο ακολουθώντας πιστά τις σύννομες διαδικασίες.
Δεν ξέρω αν είναι δεκάδες ή εκατοντάδες οι απευθείας αναθέσεις κι αν κατέχω το πανελλήνιο ρεκόρ, θα προτιμούσα όμως να ήταν χιλιάδες οι αναθέσεις και να κατείχα το παγκόσμιο ρεκόρ, γιατί είναι πολύ ευχάριστο να σου δίνει τη δυνατότητα ο νομοθέτης να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα σε μία εβδομάδα κι όχι σε 3 ή 6 μήνες που απαιτούνται με τον διαγωνισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η απευθείας ανάθεση είναι ένας από τους τρεις νόμιμους τρόπους εκτέλεσης που προβλέπονται στο νόμο και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των αναγκών με γρήγορες διαδικασίες καθότι οι άλλοι δύο είναι χρονοβόροι.
Την όλη διαδικασία της ανάθεσης και την ανάδειξη του αναδόχου την κάνουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.
Η Δήμαρχος το μόνο που κάνει είναι να εγκρίνει τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης και να υπογράφει ως νόμιμος εκπρόσωπος τη σύμβαση. Πέραν τούτου ουδέν.

Αν θέλει να μάθει για τον αριθμό και το ποσό των αναθέσεων, όπως βρήκε τις 4  θα βρει και τις υπόλοιπες 1004 γιατί όλες αναρτώνται στην Διαύγεια. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Χρόνο διαθέσιμο έχει, κομπιούτερ διαθέτει, μπορεί να τις βρει εύκολα.         Το αποδεκατισμένο προσωπικό του Δήμου έχει σοβαρότερη δουλειά να κάνει από το να απασχολείται με ανούσια αιτήματα.
Κι αφού τα βρει να τα πάει όλα στον Εισαγγελέα ή σε οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο, κι όχι να τα καταγγέλλει στον εαυτό του, δεν οφελεί και δεν προσφέρει υπηρεσία στο τόπο. Επί θητείας του, 25 παράνομες αποφάσεις του είχα ακυρώσει κι αισθάνομαι άσχημα που επί 4 χρόνια θητείας μου δεν έχει ακυρωθεί ούτε μία.
Και αυτή η μία και μοναδική προσφυγή που έκανε και ζητούσε, άκουσον!!, άκουσον!! να γίνει μεγαλύτερη αύξηση στα δημοτικά τέλη έτ. 2015 απορρίφθηκε.

Και το αστείο είναι ότι έχει το θράσος να μιλάει εκείνος που έφερε την κατάρρευση και τη χρεοκοπία στο Δήμο μας με τις αναρίθμητες παράνομες αναθέσεις χωρίς συμβάσεις  και παράνομες πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, ακόμα περιμένω να απαντήσει στο γιατί ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της Ο.Ε. αναγνώρισε οφειλή του Δήμου προς τον κ.Αγγέλου ποσού 55.758 € χωρίς να υπάρχει σύμβαση για δήθεν προμήθεια αδρανών υλικών που ποτέ δεν παραλήφθηκαν από το Δήμο; Με ποιο δικαίωμα χάρισε λεφτά των δημοτών στον κ. Αγγέλου και γιατί; Δεν έχει άραγε υποχρέωση να ενημερώσει τον κόσμο, γιατί κωφεύει;

Σαλαμίνα 4/1/2018
Ρούλα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας.

Σχόλια