Αναφορά για τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας προς στον Υπουργό Παιδείας. Εισερχόμενα


                    image.png

                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     23 Ιανουαρίου 2019

Νίνα Κασιμάτη: Κοινοβουλευτική Αναφορά για τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας προς στον Υπουργό Παιδείας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει καταθέσει η Νίνα Κασιμάτη στη Βουλή σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο Γυμνάσιο του Αιαντείου Σαλαμίνας. Σε συνέχεια της επιστολής που έλαβε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την κατάσταση στη σχολική μονάδα και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε άμεση πλήρωση των κενών.

Από το πολιτικό γραφείο της Νίνας Κασιμάτη

______________________
ΝΙΝΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ 

Βουλευτής Β' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα
t: 210 3252362
f: 210 3706751
kasimati@parliament.gr

kasimati.office@gmail.com


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Έλλειψη εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω την από 17-12-2018 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, με την οποία ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για τον μη διορισμό μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα τη μη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ειδικότερα, α) οι φιλόλογοι στο σχολείο δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ώρες και τα μαθήματα,β) το μάθημα της ιστορίας σε κάποιες τάξεις διδάσκεται από τους εκπαιδευτικούς των ξένων γλωσσών, ενώ στη Γ’ Γυμνασίου δεν διδάσκεται καθόλου, γ) κάποια άλλα μαθήματα, όπως τα καλλιτεχνικά, δεν διδάσκονται καθόλου. Το σχολείο ακόμη δεν λειτουργεί στο κανονικό του ωράριο (5ωρα, 6ωρα).
Επισυνάπτεται η επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και για τις ενέργειές σας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Η Καταθέτουσα Βουλευτής


Νίνα Κασιμάτη



Σχόλια