ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΠΟ   21-12-2018

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία σύσκεψη στο νησί της Σαλαμίνας

Την Σαλαμίνα επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.
Κατά την παραμονή του στο νησί της Σαλαμίνας ο Αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα εκτελούμενα έργα των ομβρίων, των δικτύων ακαθάρτων και των απαιτούμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος κ. Ισιδώρα Νάννου, ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλειος Φασουλής, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος Γαβριήλ, εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών και της ΕΥΔΑΠ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν η εφαρμογή των απαιτούμενων και εγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο των ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφασίστηκε να εφαρμοστούν μετά τις εορτές έτσι ώστε να έχουμε την μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της Σαλαμίνας.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε το εργοτάξιο των ομβρίων, όπου κατά την αυτοψία των εκτελούμενων εργασιών διαπιστώθηκε ικανοποιητική πρόοδος. Ακολούθως επισκέφθηκε τα εργοτάξια του δικτύου ακαθάρτων στα Σελήνια, όπου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, πλην όμως – για την επιτάχυνση των εργασιών και την αποδέσμευση του δρόμου Αμπελάκια-Σελήνια – ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία την αύξηση των μετώπων εκτέλεσης του έργου προκειμένου να αποδοθεί ο δρόμος γρηγορότερα στην κυκλοφορία.
Κατόπιν ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Καματερό, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και τον Πρόεδρο της Κοινότητας και πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο εκτελούμενο έργο του δικτύου ακαθάρτων. Ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία την σύντομη αποκατάσταση των εργασιών προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την διάρκεια των εορτών.
Εν συνεχεία, έγινε αυτοψία των εργασιών ασφαλτόστρωσης των κεντρικών οδών όπου επισημάνθηκαν τα σημεία στα οποία απαιτείται βελτίωση του κατασκευαζόμενου οδοστρώματος.
Το οδικό δίκτυο του νησιού της Σαλαμίνας είναι υποβαθμισμένο και στόχος της Περιφέρειας Αττικής και της ΠΕ Νήσων είναι η ουσιαστική βελτίωση των επισκευαζόμενων τμημάτων, εργασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Σχόλια